Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet abból baja a motornak...

Lehet abból baja a motornak ha acea A5/B5 helyett acea c3 került bele?

Figyelt kérdés

Acea c3 ajánlottak mert részecske szűrős az autó,de acea A5/B5 ír elő a szerviz,

Volvo V50 2.0D 136 lovas

A lényeg lehet e baja a motornak,total ineo long life van benne 5w30

2020. nov. 30. 13:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Bocsánat, elnéztem, 3-as vagyok, a c3 magasabb htsh-ű, de mint írja is elvileg kopásálóbb, tehát elvileg rosszat nem teszel vele. De valahol olvastam azt is, hogy a csökkentett kén és foszfortartalom viszont rontja a kenőképességet, talán ezért nem lehet némely autóba tenni, ahol a vagy b-s olajat ír. Ha a fogyasztás, emisszió nem szempont akkor meg lehet próbálni egy a3/b4-et (még olcsóbb is általában), aminek magas a hths - e. Plusz érdekesség hogy a volvo 2.5t-je ami az egyik focus st-ben is van, a volvonál a5/b5-ot ír, a fordnál a3/b4-et, pedig ugyanaz a motor.
2020. nov. 30. 16:18
 12/15 anonim ***** válasza:

Én annak idején hibás webshop leírás miatt rakattam rossz olajat az autóba. Pont aznap jöttem rá, mikor betöltötték. Hívtam a szervizt, hogy ereszthetik is le. Ráadásul puccos olaj volt, nem olcsóért. Én ilyennel nem kísérletezek, mert a viszkozitásnál ez sokkal többről szól.

Én egyszer raktam C-st olyan autóba, amibe nem való, és onnantól kerepelt a vezérműtengely, bár az jóval régebbi konstrukció volt, amibe még A3/B4 való. Annak idején utánaolvastam, és az alacsony hamutartalom miatt csökkentett kopásgátló adalék lehetett az oka. Az még egy 8 szelepes, himbás motor volt, amiben nem voltak görgők, hanem csúszott a vezérműtengely bütyke a himbán, ami gyorsan elkezd kopni, ha nincs megfelelő kenés.

2020. nov. 30. 16:22
 13/15 A kérdező kommentje:

12 es ,szerintem egy alapból alacsony belső surlódásu motorba irják elő az A5 B5 szabványt, it nem okoz gondot a magasabb HTHS olaj elvileg,sőt viszont ha egy olyan motorba öntöd amibe alapból HTHS van megadva ott ha minden igaz már kevés lesz a kenés. lehet c1-vagy c-őt raktál bele,azok alacsony HTHS-esek a C3 magas HTHS

a részecskeszűrős olajokba meg meg kell hogy oldják az adalékolást más anyagokkal kopás csökentésre, foszfort ként és hamut nem alkalmazhatnak sokat.

nem?

van egy csomó más surlódás modósító adalék biztos nem?

2020. nov. 30. 16:37
 14/15 A kérdező kommentje:
amugy köszönöm mindenkinek a választ!
2020. nov. 30. 16:39
 15/15 A kérdező kommentje:
melesleg azon is sokat gondolkodtam hogy ez a motor ami az én autómba van ,hogy hogy nem kapott,acea c szabványt mikor részecskeszűrős?
2020. nov. 30. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!