Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Másnak is nehezen ment a...

Másnak is nehezen ment a helyes kormányzási technika elsajátítása?

Figyelt kérdés

Ma voltam tizenpár év után először vezetni (felújító vezetésen) és megint erre ment el az idő, hogy megtanuljak helyesen kormányozni...Anno tizenpár éve , amikor tanultam vezetni, emlékszem akkor is 2-3 óra elment csak arra, hogy a helyes technikát elsajátítsam...

Akkor én még 10 óra 10 perces technikát tanultam, ami tök jó mert most meg már a 9: 15 -öset kell alkalmazni, viszont nehezen megy..összegabalyodnak a kezeim, abszolút nem éreztem rá már megint...

A városi vizsgám anno amúgy elsőre meglett, szóval miután belejöttem a helyes technika elsajátításába már nem volt gondom...

Érdekelne , hogy ez másoknak is ilyen nehezen megy??

Jah és ami még fura volt nekem , hogy a kormány itt nem ugrik vissza a helyére már ha érti valaki hogy mire gondolok...:D Ha elengedem , akkor nem pörög vissza..anno úgy emlékszem, hogy olyan autón vezettem, ahol automata visszapörgött a kormány a helyére és nem nekem kellett visszaforgatnom vagy mi..

Kérlek ha valaki ismer egy jó videót, ami szépen szemlélteti a helyes technikát akkor linkelje már be legyen szíves, mert én nem sokat találtam az interneten.

Párom amúgy készített nekem egy jó kis kormányt fedőből ami forog is..:D odarögzítette az asztalhoz, de az a baj, hogy amiket néztem videókat azok mások , mint ahogy nekem az oktató mutatta...

2020. nov. 28. 23:43
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Joisten gyere le...

Oktatod nincs? Nem magyarazott semmit?

Sosem 'porgott vissza' magatol a kormany, maximum kanyarban a szervo nelkuli kormanymuvet visszakenyszeritette az auto mozgasa es rendesen ellen kellett neki tartani. Szervos autonal ilyen nincs, illetve gyengen jelentkezik.

Ha osszeakadnak a kezeid, akkor ott baj van, rossz a technikad, es egy modon lehet javitani: gyakorlassal. Nincs 'praktika' meg 'trukk' benne, egyszeruen koncentralni kell amig nem megy osztonbol, mert az eleted (meg masoke is) mulik rajta.

2020. nov. 29. 00:01
 2/7 A kérdező kommentje:

talán az a baj, hogy túlbonyolítom...

https://www.youtube.com/watch?v=zGmog69CU70

itt a videóban is szépen visszaforog magától..erre gondoltam..

2020. nov. 29. 00:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is úgy tudom hogy vissza kell forognia egyenesbe. Ha ez nem történik az azért van mert valami nem jó az autón, vagy már nagyon leharcolt állapotban van.
2020. nov. 29. 01:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az nem létezik, hogy ne forogna vissza a kormány. Az egy mechanikai cucc, nem elektronikai, működik minden autóban. Amelyikben nem, az nem való úttestre.

Egyébként nem értem, ha balra mész, balra tekered a kormányt, ha jobbra, akkor jobbra. Ennyi. Milyen technika? Őszintén nem értem.

2020. nov. 29. 05:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Menet közben mindegyik autóban vissza kell forogjon középállásba a kormány, álló helyben nem.

Ez így működik.

2020. nov. 29. 06:37
 6/7 A kérdező kommentje:
4-es ha megnézed a videód akkor látni fogod h miért nem mindegy a technika. A srác bemutatja, hogy miért fontos hogy hogy fogd a kormányt. Ha pl kinyílik a légzsák és te nem úgy fogod ahogy kell az balesetveszélyes mert kitörhet a kezed.
2020. nov. 29. 09:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Youtube-on vannak nagyon jók videók ehhez. Nézegesd őket. Többet ér, mint szóban magyarázni.
2020. nov. 29. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!