Megbüntethet a rendőr ha dekor világítás van a szélvédőmön?
Dobozos ISUZU 3,5t teherautóval járok és két oldalra a szélvédőre tapadókoronggal egy ilyen dekor világítást raktam: [link]
Múltkor képes volt főúton lakott területen kívül utánam fordulni és cseszegetni hogy mi ez meg hogy azonnal iktassam ki stb.
Se jogsit semmit nem kért csak ezért jött utánam aztán tovább is mentek.
Nem vakít el senkit és engem sem zavar az éjszakai vezetés közben.
Kamionosok is teljesen ki vannak világítva és őket is csesztetik vajon?
Röviden a kérdés hogy meg tud-e büntetni érte?
Akkor egy próbát megér. És kíváncsi leszek mit mond majd.
Ja és büntető pont is jár érte? Nincs még pontom hálistennek.
A gyakorlatban csak megállít és figyelmeztet... SAJNOS, mert nagyon sok hülyegyerek van az utakon mindenféle kék meg lila LED csíkokkal elől/hátul/oldalt/fenn/stb, "tuning xenonnal", stb.
Specifikusan egy ilyen zászlós csík engem nem zavar, főleg kamionon nem, de elméletben büntetnek bármilyen nem engedélyezett, kívülről látható világításért (még akkor is, ha belül van akár csak kihelyezve, pl. elemes zseblámpa).
valamiért úgy érzem, te rángatod az oroszlán bajszát...
én csak nappali menetfényt szereltettem egy szervizben a személyautóm elejére, minden szabályos...a vizsgán nem megy át, csak a gyári.
17.
"én csak nappali menetfényt szereltettem egy szervizben a személyautóm elejére, minden szabályos...a vizsgán nem megy át, csak a gyári."
^^^
Ha tényleg szabályos, akkor átmegy vizsgán is.
Én saját kezűleg szereltem LED menetfényt az előző autómra, kapcsolás, elhelyezés, jelzés mind szabályos, háromszor is átment műszaki vizsgán, 3 különböző helyen. Ráadásul ez mindkét oldalon 1-1 kombinált menetfény/ködlámpa lámpatestet jelent (külön fényforrással).
"Akkor minek forgalmazzák?"
Mert nem a forgalmazása tilos, hanem a használata bizonyos körülmények között. Neked pedig, mivel ez a hivatásod, kutya kötelességed lenne ismerni a vonatkozó jogszabályt illetve szabályozást. Továbbá te vagy felelős azért, hogy mit és szerelsz a járművedre, nem a forgalmazó.
"Magyarán a kamionosokat is büntethetik."
Minden további nélkül.
"Egy ilyen kis sz@r szivargyújtós hülyeségbe belekötni.... pfff"
Tudod, nem az egy kis szar a baj. Az a baj, hogy ha neked megengednék az egy kis szart, akkor mindenkinek meg kéne, hogy engedjék, és két hét múlva karácsonyfák szaladgálnának az úton autók helyett, az pedig káoszhoz vezetne.
Meg kéne érteni - és nem csak neked, mindenkinek - hogy a jogszabály nem ellened van, hanem érted. A jogszabály nem azért van, hogy téged, pont téged és kizárólag téged cseszegessenek. A jogszabály azért van, hogy valamiféle rendet lehessen tartani. Ha - jelen esetben - nem mondaná ki jogszabály, hogy ez tilos, akkor mindenki teleaggatná az autóját kívül-belül ledes fényekkel, ami már több mint zavaró. Veszélyes. Méghozzá rád nézve is, hiszen a sok színes tarka-barka fény között már nem tudnál eligazodni, mi jön, mi megy, merre megy! Ezt pedig csak úgy lehet elkerülni, hogy kell egy jogszabály, ami ezt megtiltja.
És ezért nem lőtt helyben főbe a rendőr: mert a jogszabály miatt az állampolgárok többsége nem szerel fel ilyesmit, ergo rend van, az egy-egy renitens pedig még nem fog káoszt okozni, elvileg elég figyelmeztetni, hogy ne csinálja.
Ha még egyszer rajtakapnak, hidd el, feldugják neked, szépen komótosan, egyiket a másik után.
Nem azért, mert pikkelnek rád. Azért, mert a jogszabályok rád is vonatkoznak, és te nem vagy sem isten, sem politikus, hogy felmentést kapj azok alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!