Az audinak a 3.0 tdi egy nagyon strapabíró megbízható motor?
Jó bizony, nekem is biturbo van. Az enyémben 370 ezer km van, elméletileg a turbók, befecskendezők még gyáriak benne, talán az EGR volt már cserélve az előző tulajnál. Egyenlőre még bírja, gondoltam eladom mostmár, de jobb alternatívát nem tudok tőle, úgyhogy inkább ezt fogom életben tartani.
Nem annyira strapabíró állítólag, mint a sima egy turbós 3 literes TDI. Viszont a biturbonak van egy hatalmas előnye, legalábbis számomra: a nagy nyomaték miatt 8 sebességes ZF váltóval van szerelve, amit én személy szerint minden idők legjobb automatájának tartok. A 245 lovasok 7 sebességes S-tronicot kaptak (DSG), ami nem vált olyan finoman, mint a ZF, és nem is olyan megbízható. Még valami a biturbohoz: a hang. Tudom, hogy kamu, meg show az egész, de olyan realisztikus, kellemes V8 hangot tud generálni, hogy imádom. És összességében igen, az 3.0 TDI az egyik legjobb VW/Audi féle motor minden tekintetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!