A lényeg hogy ezt a retket épeszü ember nem tenné kocsijába ha a sötétzöld eus diktatúra nem kényszerítené, persze ők legújabb modelekkel járnak, több 50+ millióért. De jah szegény ne legyen autója, egyen sáskát mert hús környezetszenyező stb
2020. nov. 25. 18:44
12/21 D. Brasco válasza:
Egy újabb túlképzett mindenért a politika a hibás tíccssák be kérdező.....erdekes a szegény emberek autoja sem ment tönkre,még akkor sem ha a hivatalos allaspont szerint nem lehet bele azt tankolni.......erdekes nem lettek tömött sorok a bontók meg szervizek előt,mert mindegyiket sorba vitték volna kidobni,vagy javíttatni az új fajta benzin miatt való tönkremenetel miatt......tenyleg nem tudom miert kell még évek után is ezen a baromságon rugózni.......
2020. nov. 25. 19:00
13/21 anonim válasza:
Nem tudom, hány éves autód lehet, ami nem képes feldolgozni az E10-et.
Mikor volt olcsón E85, felesben tankoltam a 95-össel az 1996-os autómba, és semmi baja nem lett tőle. Gondolom mondanom sem kell, hogy nem 50+ milliós autó, hanem 9 éve is 800ezerért vettem.
Néhány típus érintett talán az utóbbi évtizedekben, ami papíron nem kompatibilis az E10-zel. Ezekbe sajnos prémiumot kell tankolni. Ha a tiéd bírja a gyártó szerint, akkor meg nyugodtan tankold sima 95-össel.
2020. nov. 25. 19:23
14/21 anonim válasza:
Jaja, oxidál a motor tőle. Sőt, ha beindítom, attól meg kopnak a hengerek.
2020. nov. 25. 22:49
15/21 anonim válasza:
Nem vagyok nagy kemikus... de a viz jobban kotodik az etanolhoz mint a benzinhez. Sot benzinhez kb sehogy.
Namost sztem ha bioetnalos uzemanyagot folyamatosan kevergetnenk alaposan (szurt v desztillalt) vizzel, akkor a vizhez kotodne az etanol. Ez amugy is az alap problema ugyebar hogy vizet kot meg.. Tulajdonkeppen ezt gyorsitanank.
Utana hagyjuk nyugiba es a viz es uzemanyag szetvalik. Az uzemanyagot lefejteni... amiben ha jol gondolom minimalis lesz az etanol.
Mukodhet?
2022. aug. 16. 02:46
16/21 anonim válasza:
A régi olmozott benzin is ugyanígy megromlott. Ezzel az E10-el nem is az a baj hanem hogy erősen nedvszívó és megköti a levegő pára tartalmát és víz csapódik le az üzemanyag rendszerben, de még a motorban is, az olajban, hengerfejen.
2022. nov. 6. 21:01
17/21 anonim válasza:
16: Csúnya lenne, ha kicsapódna a víz az üzemanyag rendszerben. Indítás után megindulna, és nem indulna az autó, vagy össze-vissza dadogna. Ha köt is meg vizet, elhanyagolható az üzemanyaggal bejuttatott mennyiség ahhoz képest, ami az égéskor keletkezik. Ha szinte soha nem melegszik be a motor, akkor idővel gyűlhet össze annyi pára az olajban, hogy itt-ott vizes emulzió rakódik le. Ez üzemmelegen aztán elpárolog, és a kartergázzal távozik. De ez nem üzemanyagtól függ. Mindegyik üzemanyag égésekor keletkezik víz, igaz az etanolból több, de ez a kipufogón távozik.
2022. nov. 6. 21:13
18/21 anonim válasza:
#17 konkrétan szétrozsdásodott a karbis motorom tankja és ami befolyt a karterbe (az összes mi a tankban volt) a főtengelycsapokat is megmarta. Annyi volt hogy ősszel eltettem a mocit, benzin volt a tankban és tavasszal már azt látom nem viszi az önindító. Ki kellett dobni a motoromat emiatt.
2023. szept. 28. 05:48
19/21 anonim válasza:
Szerszámgépekhez lehet kapni de kilenc ezer forint öt literes kiszerelésben és sajnos postán sem rendelhető.
2023. szept. 29. 08:21
20/21 anonim válasza:
Sajna elfelejtettem hogy már E10-es a benzin.
Úgyhogy a kerti gépeim javarésze nem indul.
Nyáron nem volt gond, mert rendszeresen használtam őket.
Ami indul: fűnyíró.
Ami nem indul: rotakapa, fűkasza, lombszívó, aggregátor.
Most szórakozásképp minden nap 1 gép karburátorát szétszedem, és rendberakom őket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!