Hideg motorral pályán?
Idén saját házba költöztem, ami kb. 300m-re van az autópálya felhajtónktól. Nemrég megörököltem nagypapám turbodízel kocsiját. Eladni nem akarom, mert egy alig 2 éves full felszereltségű 5-ös Mondeo, ami alig ment eddig. De nincs tapasztalatom, hogy hideg időben hogyan használjam helyesen az autót, ha egyből pályára kell vele hajtanom ha megyek vele (így tudok eljutni a munkahelymre, ahova eddig busszal jártam). Kollegám azt tanácsolta, hogy járassam 2-3 percet indulás előtt, és ne tapossam amíg a hőfok nem áll be középre.
Ezenkívül tudok bármit is tenni?
Lehet ostobaság, de arra gondoltam, hogy teszek egy 6-7km-es kiskört is a városban aztán megyek fel a pályára. Úgy vettem észre ennyi idő alatt városban is már középen van a hőfok.
A fő bajom az, hogy egyébként alig 10km-re van a melóhelyem, tehát eleve pályán se megyek sokat.
Milyen város az ami 300 m-re van az autópályától? Jó zajos környék lehet.... Ha 10 km-re van a munkahelyed, azt kizárólag pályán tudod megközelíteni?
Amúgy az autópálya felhajtón sem kötelező padlógázzal felmenni. És apályán sem kötelező minimum sebesség a 130. Én azt csinálnám, hogy szépen lassan elnyújtva gyorsítanék fel és beállnék valami kamion mögé 90-100-as tempóra. Ha manuális váltós, 6.-ban a motorfordulat talán 1500-1600 körül ha lenne. De még jobb ha hagyod 5.-ben és dízelhez képest közepes 1800-2000-es fordulaton, kis terheléssel, kis gázpedál állással szépen be tud melegedni. Ha automata akkor úgyis magának váltogat... Néha vidd el egy kicsit hosszabb útra, hogy legalább a részecskeszűrőt ki tudja égetni rendesen! 10 km-es út nem túl ideális. Épphogy bemelegszik, már le is állítod.
Mit össze tudsz itt nyöszörögni.
Normálisan kell vele menni és kész.
"Milyen város az ami 300 m-re van az autópályától?"
Soroljam? Csak hirtelen kapásból Érd, Mogyoród, Gödöllő, Lajosmizye és kb. tele lenne az oldal, ha felsorolnám hány települést nem kerül el, hanem átmegy rajta az autópálya, vagy szóm szerint egy saroknyira van tőle.
"Milyen város az ami 300 m-re van az autópályától?"
Pl. Budaörs, Törökbálint, Érd, Velence, Mogyoród, Gödöllő...
Egyébként nem muszáj 150-nel menni az autópályán, mehetsz 90-nel és akkor kevesebbet is fogyaszt.
Az álló helyben járatás, a városban körözgetés arra jó, hogy többet fog fogyasztani az autód, jobban fog kopni a motor, feleslegesen szennyezed a levegőt a lakóházaknál és elpazarlod az idődet.
Kedves 6-os!
Pont érdi vagyok. Kornélia utca, megnézheted a térképen, légvonalban valóban kb 300 méter az M6-os. Sokszor ide is hallatszik a zaja. Pont ezért bátorkodtam megjegyezni a kérdezőnek, hogy az ő környékük is jó zajos lehet...
Viszont! Ha az autópálya felhajtója nem a kert végében és nem is az utcánk végében van. Ha ki akarok kavarni az M6-osra, az nekem bő 2,5 km. Tehát közel sem 300 métert kell mennem az autópályáig, hiába lakom közvetlenül mellette.
Ezek szerint bizonyára létezik olyan, hogy valakinek a háza közvetlenül a felhajtó mellett van az általad említett településeken. Ezt nem zárhatom ki, mert nem ismerem ezeken a településeken az összes házat. Mindenesetre nem lehet túl gyakori. Ezért lepődtem meg és adtam ennek hangot. Elnézést kérek, ha ezzel bárkinek a nyugalmát megzavartam volna!
Egyébként szintén 2 éves dízel autóm van és autópályán járok, de szerencsére nem csak 10 km-t.
Jó ismételt lepontozást kívánok neked!
Az 1-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!