Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Voltatok már Dodornál kanyarod...

Voltatok már Dodornál kanyarodás vagy egyéb más képzésén?

Figyelt kérdés

Új motoros vagyok idén lett meg a jogosítványom és szívesen elmennék egy ilyen képzésre csak kicsit sokallom ezt a 40 ezret egy napra!

Vagy esetleg ez több alkalommal is felhasználható?

2020. nov. 24. 11:45
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Pedig a kanyarodás nagyon fontos, nem lehet mindig csak egyenesen menni!
2020. nov. 24. 12:10
 2/8 anonim ***** válasza:

Menjél el, jó lesz. De kereshetsz másik vezetéstechnikai képzést is, Dunakeszin pl. rendőroktatók tartják, én oda mentem el többször.

A Honda Safety tréningjét kerüljed, ők más irányt képviselnek.

2020. nov. 24. 12:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül kell kerülni a honda safetyt sem. Ők a japán vonalat képviselik. Ami nem annyira szimpatikus bennük, hogy kicsit fenn hordják az orrukat, mintha ők tojták volna a spanyol viaszt. Amúgy érdemes oda is elmenni, hasznos dolgokat tanítanak ott is :) Minél több, különféle tréningre érdemes elmenni, mindenhol lehet hasznos dolgokat tanulni. Én voltam jópár különféle helyen és egyiket sem bántam meg. Talán a hungaroringen lévő csapat (motoros akadémia, vagy uralomamotorom talán) volt a legszimpatikusabb. Én évente 2szer szoktam menni, de egyszer évente minimum ajánlott elmenni (véleményem szerint).
2020. nov. 24. 13:32
 4/8 A kérdező kommentje:

2-es hogy érted hogy más irányt képviselnek?

esetleg arra gondolsz amit a 3-as írt?

2020. dec. 18. 13:43
 5/8 anonim ***** válasza:

A honda safety a japán gymkhana techinákat oktatja, vagy legalábbis ahhoz hasonlót. Ezek inkább arra jók, hogy gyorsan körbemenjél egy akadálypályán. A rendőrmotoros technikák meg a forgalomban lévő manőverezést segítik. Mindkettő motoros technika és hasznos lehet, de utóbbi szerintem többet ad.

Ha Budapest környékén élsz, [link] ajánlom. Ők rendőrmotorosok voltak, majd oktatták az új generációkat. Profik. Itt egy ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=326sgxIO9fY

2020. dec. 18. 14:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Ennek ellenére továbbra is azt mondom, hogy érdemes elmennie arra is :) Ha az tetszik meg neki, akkor lesz pár évnyi tananyag, amin át tudja rágni magát, és a végén azért mégiscsak át fogja tudni ültetni hétköznapi életbe azokat a tapasztalatokat is. Aki gymkhana pályán hatékonyan végig tud menni, az talán "jól" tud motorozni :P

De az igaz, hogy egy olyan képzés többet adhat, ahol megcsúszó első kerék, megcsúszó hátsó kerék megtapasztalható, hogy éles helyzetben ne balesetezz. Egy ilyen helyzetben nagyjából 0,3-0,5 másodperced van reagálni, korrigálni, utána már késő és el is csúsztál. Nekem 2 napja volt egy ilyen, egész napos ködszitálás miatt csúszott az út mindenhol és főútra kikanyarodáskor 0,5 mm-rel tovább csavartam a gázt, mint kellett volna, indult is a hátulja, miközben már volt egy kellemes dőlésszöge a motornak. Nem estem végül, mert reflexből jól reagáltam le. Ezt meg csak gyakorlással lehet fejleszteni.

2020. dec. 18. 15:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Jól látod, tényleg sok érte 40 ezer és igazából nem sokat tanúlsz tőle,ismerek olyat aki volt nála akkor még olyan 30 körűl volt a "napi jegy" ő azt mondta hogy úgy kébzeljem el mintha le mennék kezdőként a konditerembe és oda állnék a kokszos matyi mellé aki már tolja vagy 15 éve, és neki állnék tanácsokat kérni, hogy mit csináljak...

Amit mond az nem hülyeség, csak erre nem egy nap kellene hanem legalább 2 hét intenzív napi tanfo

lyam, hogy úgy is csináld ahogy mindja ne csak bologass neki hogy oké értettem aztán ugyanolyan szarúl csinálod mind eddig..

Igazából rengeteg motorozás, gyakorlás, kell ahhoz hogy úgy tudj menni mint ő...

De azért vannak nála jobbak is szerintem..sőt , csak az átlag motoros felhasználó van tőle lemaradva,,

Meg szeret kérkedni a pénzével..

(Ebben a videóban duzzog mert nem adott neki a honda tesztmotort....)

4:50-től

[link]

2020. dec. 31. 17:18
 8/8 anonim válasza:
Most már 50k szóval érdemes átgondolni,mert ez,ha 4 órára számolom (ami elvileg a tanfolyam ideje) is 12.500 forint.Picit sokallom,hogy őszinte legyek.
2022. jan. 5. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!