Visszaáll a kormány más autókban alaphelyzetbe?
Ültem ismerős autójában, és azt vettem észre, hogy kanyarodás közben/után szépen visszaáll a kormány magától alap állapotba.
Nekem egyáltalán nem ilyen, magától meg sem mozdul. Tekerni kell mindig.
Opel astra 2004 1.4
Egy autó futóművének olyan a geometriája, hogy vissza kell állnia alap állapotba.
Sürgősen javíttasd meg az autód kormányművét, és állíttasd be a futóművet, mert így baleset veszélyes!
#3#
Szervóval, vagy szervó nélkül is visszaáll egyenesbe a kerék, semmi köze ahhoz, hogy nennyire nehéz a kormányt tekerni, a lényeg, hogy az 'egyenes" az alap kerékállás, oda lagától beáll a kerék, de az nyílván nem helyettesíti a kormányzást, viszont, ha nem működik, az baj, olyan autóval tilos közlekedni
A második vagyok.
Minden autónál olyan a futómű kialakítása, hogy a kormány elfordításakor emeli a kocsi elejét. Tehát az autó saját súlya állítja vissza közép állásba.
Ha ez nem történik meg, akkor vagy szorul a kormánymű, vagy annyira kopottak az alkatrészek, rosszak a beállítások, hibás a szervó, hogy az akadályozza a helyes működést.
Mindenképpen sürgős javítás ajánlott.
Az, hogy mennyire nehéz a kormányt elfordítani, alapból a gyári áttételezésen, illetve kormány szervós kocsiknál a gyári beállításokon múlik.
Egy jól működő kormányműnél és szervónál, a kormány könnyedén elfordítható végállástól végállásig, semmiféle zörgés, ropogás, stb. hangja nincs, magától visszatér közép állásba, sík úton egyenesen fut az autó, nem húzhat el semerre, a gumikat egyenletesen koptatja, stb. stb.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__10..
Hirtelen opel lett a merciből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!