Napi 2x4 km mennyire gyilkolná a dízel autót főleg hidegben?
Ha kocsival járnék dolgozni, max +3km a bolt, az mennyire gyilkolná a kocsit?
Most (is) bringával járok, kocsi ház előtt pihen, kíváncsiságból kérdem.
Eléggé. Nem tudom, mennyi idős autóról van szó, de az biztos, hogy nem fog bemelegedni a motor, az akku sem lesz túl hálás, belülről rohadni fog a kipufogó stb.
Ezen kívül ha még valami modernebb dízelről van szó, akkor ilyen regenerálás és társai témakörében is lesznek bajok...
Ekkora távon szerintem nincs óriási különbség, mivel a benzin sem fog bemelegedni, és ott a dúsítás miatt hígulhat az olaj. Nyilván jót nem tesz neki, de nem fog ettől egy-kettő letérdelni az autó. Km-re vetítve gyorsabban kopik, viszont mivel keveset fut, időben valószínűleg semmivel nem romlik el hamarabb.
Viszont szerintem maradj a bringánál. Ekkora távra felesleges beindítani az autót. Ez még gyalog is leküzdhető távolság. Kíméled a környezetet és jót tesz az egészségednek. Az időjárás pedig extrém esetben lehet csak akadály, a megfelelő ruházattal esőben, -10-ben is lehet sétálni, bringázni, főleg ilyen rövid távon.
DPF regenerálásra nem lesz ideje és egyszer csak kapsz majd egy check engine visszajelzést, 150 ezer forintos szervizköltséggel. Illetve az akksi lehet nem fogja bírni.
Ettől eltekintve, ha indítás után hagysz neki 20 mp-et melegedni, nem károsodik jobban, mintha 50 kilométereket mennél. Mármint a megtett kilométer mennyiséghez képest kopottabb lesz a motor, de a napok számához nem. Ennek oka, hogy az első pár kilométeren kopnak a legtöbbet az alkatrészek.
1.6 CRTDI.
9 évesen, napi 4x5 km-ekre használva. Olajcsere 5W30 és cserélve 8 ezrenként. Néha nyaralás vagy rokonlátogatás miatt megy bele egyszerre 100-200 km.
Minden gyári. DPF se rinyál. Néha regenerál városban is ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!