Mekkora indítóáram kell egy 1.4 es motorhoz?
Figyelt kérdés
Corolla 2005 semmi gyári infot nem találtam róla
egy független weboldalon 480A est ajánlanak minimum
jelenleg egy 450A-es Varta van benne nem tudom elég lessz e ha nagyon hideg tél lesz,
teljesen jó amúgy és 100% os de pár nap állás után mintha lassabban forgatna mint szokott, főleg most a hidegben reggel
2020. nov. 22. 14:31
1/7 anonim válasza:
Valamikor 30 éve a 45ah-s aksik kb 200A indítóárammal bírtak, és az akkori autópark indítómotorjainak jóval nagyobb áramfelvétele volt, mint a maiaknak (vagy akár a 15 éveseknek). Tehát gyakorlatilag egyező kapacitás mellett bármelyik ki tudja szolgálni az autód indítási áramerősség igényét.
2/7 anonim válasza:
Ha par nap allas utan mar lassabban forgat, akkor itt az ideje cserelni. Hiaba hiszed hogy 100%-os, nem az, es amint megjonnek a minuszok, egy reggel szepen otthagy letolt gatyaval. A 450A-es inditoaram boven eleg lenne, ha amugy az akku meg jo lenne.
3/7 anonim válasza:
Minél kisebb amperes egy akksi, annál jobban levesz a teljesítményéből a hideg, még ha új is.
Pláne, ha öregek már a kábelek, saruk, önindító kiszáradt, testhibás, stb.
4/7 A kérdező kommentje:
tehát akkor, ha már lecserélem milyen legyen?
50A felett(?) úgy tudom a túláram sem egészséges
2020. nov. 22. 16:16
5/7 anonim válasza:
Mi a frásznak cserélnéd, ha jó?
A második mondatod mit akar jelenteni?
6/7 A kérdező kommentje:
esetleg a túlerős indítóáram túlterhel valamit, nem vagyok autó elektromossági szerelő nem nagyon vágom számít e
2020. nov. 22. 17:24
7/7 anonim válasza:
Oke, akkor maradjunk annyiban, hogy nem teszi tonkre. A magyarazatot ugyse ertened, vedd meg a boltban azt amit az elado ajanl hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!