Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora indítóáram kell egy...

Mekkora indítóáram kell egy 1.4 es motorhoz?

Figyelt kérdés

Corolla 2005 semmi gyári infot nem találtam róla

egy független weboldalon 480A est ajánlanak minimum

jelenleg egy 450A-es Varta van benne nem tudom elég lessz e ha nagyon hideg tél lesz,

teljesen jó amúgy és 100% os de pár nap állás után mintha lassabban forgatna mint szokott, főleg most a hidegben reggel

2020. nov. 22. 14:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Valamikor 30 éve a 45ah-s aksik kb 200A indítóárammal bírtak, és az akkori autópark indítómotorjainak jóval nagyobb áramfelvétele volt, mint a maiaknak (vagy akár a 15 éveseknek). Tehát gyakorlatilag egyező kapacitás mellett bármelyik ki tudja szolgálni az autód indítási áramerősség igényét.
2020. nov. 22. 14:56
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Ha par nap allas utan mar lassabban forgat, akkor itt az ideje cserelni. Hiaba hiszed hogy 100%-os, nem az, es amint megjonnek a minuszok, egy reggel szepen otthagy letolt gatyaval. A 450A-es inditoaram boven eleg lenne, ha amugy az akku meg jo lenne.
2020. nov. 22. 15:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Minél kisebb amperes egy akksi, annál jobban levesz a teljesítményéből a hideg, még ha új is.

Pláne, ha öregek már a kábelek, saruk, önindító kiszáradt, testhibás, stb.

2020. nov. 22. 15:30
 4/7 A kérdező kommentje:

tehát akkor, ha már lecserélem milyen legyen?

50A felett(?) úgy tudom a túláram sem egészséges

2020. nov. 22. 16:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi a frásznak cserélnéd, ha jó?

A második mondatod mit akar jelenteni?

2020. nov. 22. 16:48
 6/7 A kérdező kommentje:
esetleg a túlerős indítóáram túlterhel valamit, nem vagyok autó elektromossági szerelő nem nagyon vágom számít e
2020. nov. 22. 17:24
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Oke, akkor maradjunk annyiban, hogy nem teszi tonkre. A magyarazatot ugyse ertened, vedd meg a boltban azt amit az elado ajanl hozza.
2020. nov. 22. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!