1.5 millió körül milyen autót érdemes venni?
Autóvásárlás előtt állok, viszont nem tudok konkrét döntést hozni. Mindenképp sedan autó lenne, esetleg még egy-egy SUV szóba jöhet, kb. 2006-2010 évjárat. Amik szóba kerültek:
- VW Passat / Jetta
- Toyota Avensis
- BMW 3-as, ill. 5-ös széria (esetleg x3)
- SAAB 9.3 / 9.5
- Opel Insigna / Vectra
- Volvo S40
A szívemhez legközelebb a SAAB áll, annak ellenére, hogy már nem gyártják, alkatrészek beszerzése drága és körülményes, de nagyrészt Vectra alapú, szóval talán mégis megoldható lenne a szervizelés.
Insigna motorok nem túl megbízhatóak ismerősök tapasztalatai alapján.
Jó lenne azért a kinézet mellett a technikai felszereltséget is figyelembe venni, ami mégis egy fontos kényelmi / biztonsági szempont (ESP, tolatóradar, fedélzeti számítógép, tempomat stb..).
Véleményeket és tapasztalatokat megköszönöm a fenti modellekkel kapcsolatban, de ezen kívül is várok ötleteket. :)
1.85 millió a végső keret.
Saab becsődölt, sem alkatrész, sem szakember nem lesz hozzá. Én távol maradnék tőle. Ha a Svéd technika izgat, akkor maradt a Volvo. S40-ből első generációsat tudnál venni a keretből, a maradékból minden kopó alkatrészt kicseréltethetsz rajta (pl.: lengéscsillapító) és lesz egy több évre egy jó autód.
A többi választott autóhoz nem írok, mert nincs velük tapasztalatom.
Igazából a fő irány a BMW / SAAB. Korábban is Saabom volt, egy 94-es 9000. Azt kb. 15 évig használtam, nyilván akkor még volt hozzá alkatrész, könnyebben megoldható volt a szervizelése. Csak a tapasztalatok beszélnek belőlem, nagy gondok nem voltak vele. Ha sikerülne még egy ilyet kifognom, akkor 5-10 évig ellennék vele, csak ebből indulok ki.
Igen, nézegettem a Volvokat is, viszont az az egy bajom vele, hogy technikailag azért annyira nem felszerelt a második generáció sem, nem hogy az első. Az szól mellette, ahogy te is említetted, olcsóbban kijövök belőle, azt vissza tudom forgatni. Egyébként nem kritérium a svéd autó :)
Ezekből csak a Passat.
De mellé raknám még az Octavia-t is.
Mercedesből is széles a választék.Igazán kényelmes.
1.8-ért jókat lehet venni.
Sőt,a használtautón már 1m-1.4m-ért vannak olyanok,hogy az ember dalra fakad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!