Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol érdemes keresni, ha olcsó...

Hol érdemes keresni, ha olcsó autót akarok importálni?

Figyelt kérdés

Ismerem a mobile.de-t, de az a tapasztalatom hogy ugyan valamivel bővebb a választék mint a hahu-n, de árban közel se igaz amit mindenki mond, hogy bagóért talált jó állapotú autót, mert a németnek/osztráknak inkább csak útban van és jobban jön ki ha eladja olcsón mintha leadná a bontóba.

Konkrétan Golf 3-at szeretnék, valóban van sok szép állapotú, de vicces módon a foglalkozást igénylők semmivel se olcsóbban mint az itthoniak, sőt ami jó állapotban van az meg mintha érzelmi alapon jobban fel lenne árazva.

Ismerősöm állítólag 30 ezer Ft-ért vette Ausztriából a tökéletesen megvigyázott állapotú Golfját.

Létezik egyáltalán jó fogás kintről (anyagi értelemben), vagy annyi a difi hogy ugyan azonos árban vagy drágábban, de kicsit bővebb választékból és jobb állapotban lévők közül lehet válogatni?

2020. nov. 20. 14:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Külföldről vett autónál, ha megbízol valakit a behozatallal, lepapírozással, kb 500 ezer plussz költséget számolj. Én úgy tapasztaltam, hogy ilyen különbséggel már a magyar piacon is van ugyanolyan állapotú jármű.

Akkor érdemes ott nézelődni, ha nálunk ritka az adott típus. Golf 3-ra ez nem igaz.

2020. nov. 20. 15:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, azt nem írtam hogy nyilván nem a benzines 1.4-es fapados érdekelne, hanem gy olyan amiben esetleg néhány extra is megtalálható, mert abból azért nem lehet itthon Dunát rekeszteni (vagy nem eladók).
2020. nov. 20. 15:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem meggyőzni szeretnélek, mert mindenkinek szíve joga, hogy mit vesz, de én a helyedben letennék a külföldről vásárlás ötletéről. 10-ből 9 külföldi autó, amit behoznak hozzánk átvizsgálásra, ocsmány undorító állapotban van. Kívülről mind szépnek és jónak tűnik, de az csak a látszat. Ha mégis így akarsz autót venni, akkor az abszolút minimum, hogy az eladóval elgurultok egy szervizbe, ahol felemelik és alánézel, illetve kérsz egy normális átvizsgálást. E pont előtt egy fillért ne adj senkinek. Úgy semmiképpen se vegyél semmit, hogy mellé guggolsz telefonnal bevilágítva, mert az édes kevés. A baj csak az, hogy a "túl jó hogy igaz legyen" kategória szinte valóban sosem igaz, így egy csomó pénzed rá fog menni csak arra, hogy furikázol oda-vissza.

Egy szó mint száz, ha külföldről akarsz autót venni, akkor a legfontosabb, hogy NE az olcsó árak miatt tedd azt, mert akkor 99%, hogy befürdesz. Csak a választék miatt nézz odakint autót, de ne legyél rest költeni rá.

2020. nov. 20. 17:12
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Mondjuk azt nem értem hogyan éri meg másoknak, mert nem egy ismerősöm van aki kintről vett már autót. És ha ez ennyire katasztrófa gondolat, akkor miért csinálják mégis az emberek? :D

Én eddig mindig a hazai felhozatalból válogattam, és mindig egy teljes átvizsgálásra elvittem egy független szervizbe.

Inkább az olcsóság és a nagyobb kínálat-jobb (megvigyázottabb) állapot lehetőségének "legendája" miatt érdekelt.

2020. nov. 20. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!