Kit idegesít még rajtam kívül, hogy eltörölték a parkolást a járványhelyzetre hivatkozva?
"nem tudok parkolóhelyet találni az úticélom 5 perces sétatávolsági környezetében"
First World Problems
Nálunk kinn Palotán eddig is több üres hely volt, mint foglalt.
Bár én bringával/rollerrel/tömeggel járok, de szerintem ezzel csak azt érték el, hogy a jobb módúak kocsikáznak mindenhova.
Akinek nem fussa autóra vagy nem tudja havi 20.000ért megtankolni az akkor is tömeggel fog járni.
Mondom ezt úgy, hogy rengeteget vezetek, vidéken külföldön stb (nem vagyok sofőr), de Pesten eddig is rémálom volt ezután meg főleg.
Őszintén én is jobban bírtam, amíg fizetős volt, az az óránként pár száz forint nekem simán megérte, hogy cserébe lényegében mindig volt hely... igazából ha csak pár órát álltam, pénzügyileg jobban kijöttem mint most, hogy keresgélnem kell sokszor 5-10 percig is.
Értem, hogy miért tették most ingyenessé, de alapvetően a közterületen lévő fizetős parkolásnak az (lenne) az elsődleges célja, hogy csökkentse a parkoló autók számát, ezáltal kvázi egy forgalomszervezési eszközként működve.
Népszerű helyeken most egymás hegyén-hátán állnak az autók, mert ingyen ott tudod hagyni a belváros közepén egész napra.
Terem-/mélygarázs pedig sajnos nem mindenhol van. Ahol van, ott jó, mert a fizetés miatt továbbra is mindig van hely (sőt most még jobban is, mert az ingyenes közterületi parkolókat próbálja használni mindenki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!