Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jók a 4 évszakos gumik,ha...

Jók a 4 évszakos gumik,ha csak bevásárló autóm van? A mai idők 4 évszakos gumik,már jók?

Figyelt kérdés
1 héten kb 2x a városban megyek 60 kilométert,és 1 hónapban 1x 400 kilométert.

2020. nov. 10. 04:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

Saját tapasztalat: VREDESTEIN QUATRAC 4 évszakos VW GOLF-on: legnagyobb télen hóban fagyban elközlekedtem vele, ez jó pár éve volt, amikor még nagy havazások is voltak, és a zalai domságokban vannak meredek kanyargós részek is. Cégautóként 4 évszakost raktak rá, sose volt vele gond, mentem vele minden évszakban.

Opel G Astrámra vettem 2 éve KUMHO SOLUS 4 évszakos 2 db új gumit 195/60 R15, meredek kanyargós emelkedős részen lakom, konkrétan van olyan kanyar, ha szembe jön a busz meg kell állni, hogy elférjen, egyesből elindulni nagy emelkedőn, az út teljesen visszakanyarodik emelkedik kanyar kanyar szóval elég meredek. Lefelé is kell az ész, lakó övezet és nincs járda keskeny az út. Általában hajnalban 5:30 körül járok munkába, de sose volt gondom a 4 évszakos KUMHO gumival télen se se a feljutás se a lejutás.

Régebben tizenX éven át régi használt téli/nyári gumikat használtam, az új 4 évszakos veri mindet. Annyi, hogy nyáron hangosabb mint egy direkt nyári gumi, de sose volt gondom se nyáron se télen vele. A keréknyomás 2.2 ha kevesebb azt nem szereti, ennyi. Ésszel kell vezetni.

Ezek saját tapasztalatok, van aki az új prémium téli gumival is 'beletúr az árokba' mert azt hiszi sose csúszhat meg. Minden gumival meg lehet csúszni, csak a vezetési rutin, a tapasztalat, a merészség meg a vakmerőség illetve a használt technika (autó biztonsági rendszerei, gumik fékek állapota, stb is kell) ismerete illetve ezek százalékos aránya felhasználáskor nem mindegy.

Szerintem is túl van misztifikálva a gumi, mert nagyon fontos a tapadás, de hiába a prémium márka, ha nincs meg a vezetési rutin hozzá.

Télen vagy használt télivel, vagy új télivel, vagy használt 4 évszakossal vagy új 4 évszakossal járnék csak. Jelenleg tehát újként vásárolt 2 éves 4 évszakossal járok. Nyugodtan meg lehet venni ha nem BMW-vel használod.

2020. nov. 13. 08:56
 12/13 anonim ***** válasza:
* nem 2 db hanem 4 db új 4 évszakos KUMHO-t vettem, most veszem észre hogy elírtam bocs :)
2020. nov. 13. 08:57
 13/13 A kérdező kommentje:
Oksa,mindenkinek Zöldet attam,ha jó hanemjó.
2020. nov. 13. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!