Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire figyeltek oda a...

Mennyire figyeltek oda a vírus alatt a kocsira?

Figyelt kérdés
Tudjuk hogy most a vírus alatt jobban oda kell figyelni a higiéniára. Ti hordjátok a kocsitokat kozmetikába mondjuk egy ózonos fertőtlenítésre akár kárpit tisztításra?

2020. nov. 9. 21:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Mielött megfogom a kormány kézfertőtlenítek. Plusz vettünk ózongenerátort. Nem tudom mennyit ér de vasárnaponként azt járatjuk benne kicsit.
2020. nov. 10. 10:34
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért hülyeség ez az ózonos fertőtlenítés, mert kedden lehet elviszed aztán szerdán meg teleköhögi egy koronás ismerős.

Kezet szoktam fertőtleníteni mielőtt beszállok a kocsiba.

2020. nov. 10. 16:18
 13/16 anonim ***** válasza:
Emiatt nem viszem kozmetikába meg különféle ózonos meg ultrahangos meg tudom is én milyen drága fertőtlenítésekre. Én annyit teszek hogy akárhol is járok amint kilépek onnan kéz fertőtlenítőzöm a kezem, az autót már alapból fertőtlenített kézzel használom, tehát a kulcstó kezdve a kilincsen át a kormányig, váltóig tiszta kézzel nyúlok hozzá. Az autót meg havonta egyszer takarítóm ki belül, abba benne van a porszívózás, minden műanyag elemet áttörölgetek és az üvegeket is különféle erre való tisztítószerekkel. Aztán a szöveteket a kárpitot például havonta csak porszívózom. Mondjuk használok üléshuzatot amit minden nyáron kimosok és kint megszárítom akkor egy füst alatt a kárpitot is beszoktam fújni ilyen tisztító habbal és áttörölgetem. Amikor megvettem az autót akkor úgy is szét lett szedve majdnem teljesen lakatolás és némi újrafényezés miatt, akkor a szőnyegeket, üléseket, tetőkárpitot mindent kiszedtünk. Szőnyegeket, üléseket erre való géppel átmostunk jó alaposan. Tetőkárpit alapból elengedett amit újra ragasztottunk, pontosabban másikat tettünk fel. Azóta meg csak tisztán tartom és ennyi. Felesleges szerintem emiatt drága pénzért elvinni teljes kozmetikára amit otthon én is megtudok oldani. Egyszer kell csak telibe az egész autót kitakarítani de akkor mindent amit csak lehet, és azt időnként karbantartani, nem elhanyagolni mert így megmarad a tisztaság. Persze vannak a kis rések ahová semmivel sem lehet beférni szinte, azok sajnos úgy maradnak, ezért is viszem el olyankor egy haveromhoz ahol levegőpisztollyal kifújuk a port ezekből a résekből és akkor ha le is szál többnyire olyan helyen lesz ahonnan már a porszívó is felszedi.
2020. nov. 10. 16:31
 14/16 anonim ***** válasza:
49%
Még a pollen szűrőt sem cseréltem nem hogy kifertőtlenítsem. Korábban elvittem ilyenre és a műszerfalon maradandó nyomot hagyott a szer! Igaz ez nem ózonos volt hanem kézi.
2020. nov. 11. 01:04
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a választ! 🙃

Igazából ez az ózonos fertőtlenítést nem csak ezért szoktam megcsinalni, hanem mert nagyon durva pollen allergiám van, ami vele járó kellemetlen tünetekkel jár majdhogynem sajnos néha olyan asztmás jellegű reakcióm is van amit szeretnék enyhíteni amennyire csak tudom.. És szerintem aki órákat vagy nagyon sokat ül kocsiban nap mint nap az a saját és a családja érdekében ha tudja tegye meg hogy el viszi!! Ahova én hordom ott 5ezer forint például. Nem tudom más környéken mennyibe kerülhet.

A másik ugye a pollenszűrőt is évente kb 3x cserélek,de persze emiatt azért is figyelek oda túlzottan mert kellemetlen allergiamat enyhíteni tudjam. Van ilyen kis ecsetem és ahogy porszívózok azzal ki takarítom még a szellőző rácsokat is.

A másik pedig a belső tér.. Ez is megint olyan dolog hogy ki hogy, de viszont ha én veszek egy szép kocsit én arra szeretek is vigyázni hogy meg maradjon a kárpit színe esetleg ha bőr akor azt se mindegy milyen lottyel torolgeted.. Persze van az a példa is, aki Otthon tényleg megcsinálja magának viszont nagyon sokan még arra is lusták hogy le mossak maguknak.. És ha le mossak akkor be adják az imoba meg kefével mossak ami szét bassza karcolja a kocsit.. Mindenki maga dönti el mennyire vigyázz magára és a kocsijara, csak gondoltam én is elmondom a véleményem 🙃

2020. nov. 11. 07:32
 16/16 anonim ***** válasza:
76%
Pollen az a levegőben szálló virágpor. Az ózonos fertőtlenítés meg a szagokra, vírusokra van csak mondom.
2020. nov. 11. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!