Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford fiesta kocsim van, a...

Ford fiesta kocsim van, a ventilátor gyakran magától elindul és nem áll le, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
2010es, 1.6os dieseles. Az első 5 évben random elindult a ventilátor maximumon, ami a kocsi leállítása után sem állt le. Akksit persze jól lemerítve, ha épp nem volt nálam semmi amivel az akkusarut le tudtam volna venni. Rendszeresen viszem szervízbe, persze pont amikor odaérek abbahagyja és újra minden rendben, hibakódot sem ír ki. Relé lett kicserélve eddig 2szer emiatt. Van olyan hogy havonta többször előfordul, most viszont már 2 éve nem volt ilyen baja, ma pedig újra kezdte. Hűtővíz meg klíma is rendben. Ötlet, valami? Kicsit unom, mert hülye szőkének néznek, akárhányszor is megyek szervízbe mindig lenéznek vagy jó sok pénzt kérnek semmiért.
2020. nov. 9. 11:44
 1/6 anonim ***** válasza:
A hőmérséklet érzékelő lehet hibás.
2020. nov. 9. 12:00
 2/6 A kérdező kommentje:
Az rendben van, megnézték.
2020. nov. 9. 12:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet a modulja rossz már.
2020. nov. 9. 12:32
 4/6 A kérdező kommentje:

Kicsit bővebben ha kérhetem...

Újonnan vettem, nem használtan 10 éve, és akkor is csinálta már.

2020. nov. 9. 12:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem amikor ezt csinálta, az egész ventilátort ki kellett cseréltetnem.
2020. nov. 9. 13:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, a 12V fixen van a ventilátor motorjának egyik pólusán, és a testpontot kapcsolja a relé a másik pólusra. Nem lehet, hogy valahol a relé és a ventilátor között sérült a vezetéked szigetelése, és időnként hozzáér a testponthoz (karosszéria)? Vagy ugyanez a relé "bemeneti" oldalán?
2020. nov. 9. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!