MOL-os vagy OMV-s "jobb" gázolajat érdemes tankolni és miért?
6:
Kivétel nélkül minden üzemanyag tartalmaz adalékanyagot. Egyébként az OMV nem csak a csepeli telepéről szállít schwechati benzint, gázolajat, hanem a nyugati határszélen közvetlenül üzemanyagszállító kamionokkal is.
Teljesen mindegy, hogy az üzemanyagot hol tankolod.
Oda menj, amelyik útba esik, finom a kávé, vagy olyan egyéb szolgáltatása van, amire szükséged van (pl. autómosó, porszívó).
10: Nem ugyanaz az energiatartalom, mert az üzemanyagot nem kilóra, hanem literre veszed. A sűrűségben kb. 3% eltérés is lehet, így arányosan az energiatartalomban is.
Saját tapasztalatom, hogy az OMV dieselből 2-4 decivel kevesebbet eszik az autóm mint a molosból.
Shell saját tapasztalat.
Sima dízellel lomhább illetve a prémiumból elvan 5,6l/100-on, még a simából 6,4l/100.
Vasárnap 25 liter felett tankolva 4-szeres pontok járnak. Így már nem sokkal drágább csak a prémium így azt tankolok.
Én is Shellnél tankolok prémium gázolajat. De én nem vettem észre ekkora különbséget a fogyasztásban. Ugyanazon az úton járok sok éve, 230 km-re ingázok. A második dízel autóm van zsinórban. A mostanit újonnan vettem, Euro6, biturbó, tehát minden modern sallang rajta van, aminél ki kellene jönnie a különbségnek. Írom is az összes tankolást új kora óta. Fogyasztásban nincs 1-2 decinál nagyobb különbség, abban pedig nem vagyok biztos, hogy ez az üzemanyag számlájára írandó. Ettől függetlenül a prémiumot tankolom, mert alapjáraton szebb az autó hangja és nem csak egy-két évre tervezem megtartani.
1 pontot 1 forintért lehet beváltani. Azaz 1 literre adnak 4 Ft kedvezményt. Sok kicsi sokra megy, több mint a semmi, én is gyűjtöm. De az, hogy így nem sokkal drágább a felára, erős túlzás. Sajnos nem csak 4-5 Ft a literenkénti felára a prémiumnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!