ÖMW Maxx Motion 100 Plus-t tankoljak, vagy Maxx Motion 95-öst az autómba?
Vettem pár hete egy Dacia Sandero-t Sce 75-ös 1 literes motorral.
A leírásában 95-ös, és 98-as (E5, E10) ólmozatlan benzint említenek, hogy ezekkel lehet tankolni.
A kérdésem az lenne, hogy melyiket tankoljam bele?
Mivel kisebb távra, városban használom, ezért jobban igénybe van véve a motor.
Mindkét benzint kipróbáltam (a 100-ast, és a 95-öst), és a 100-asnál szebben ment a motor.
Én szívem szerint ezt tankolnám, és a kereskedést felhívva is mondták, hogy tankolhatom vele, de mégis felmerül bennem a kérdés, hogy a magasabb oktánszám miatt nem használódik e jobban el ez a kis 3 hengeres szívós motor, mert nagyobb teljesítményt ad le, vagy a 2-vel nagyobb oktánszám számít e valamit (a 98-as a 100-hoz viszonyítva)?
Képes az elektronika a gyújtást úgy szabályozni, hosszabb távon is, hogy nem lesz gond?
Laikusként teszem fel a kérdést, lehet, hogy hülyeséget írtam.
A legfontosabb, hogy a kocsinak jó legyen, a pénz most nem számít.
Teljesen mind1 melyiket tankolod, nem lesz baja egyiktől sem.
A 100-asban vannak tisztítóadalékok, ha koszos a motor belül, akkor úgy érezheted, hogy jobban megy.
Az én javaslatom: 2 tank 100-as, hogy kitisztuljon az motor, aztán meg a legolcsóbb 95-ös mindig, mert felesleges bele a tisztításon kívül a 100-as. (Meg a maxxmotion is felesleges, én Auchan kutat ajánlom, mert nagyon olcsó és nincs vele baj)
Az előírásnak megfelel, tehát jó bele az olcsó 95-ös.
Ha mégis valami baja lenne tőle (nem lesz), akkor gariban javítják.
100 ezer km alatt durván 350-400 ezer Ft-ot spórolsz meg az olcsóbb benzinnel.
Ha mondjuk a 100 ezer km-t 10 év alatt teszed bele, akkor az csak évente 35-40 ezer, ami szintén nem kevés, de azért még vállalható.
Szerintem több értelme van, ha inkább gyakoribb olajcserére költöd ezt a pénzt, mert a gyári előírás ilyen 20 vagy 30 ezer km szokott lenni, ami városban, rövidtávokra használva sok lehet.
az árával nem kell foglalkoznom, ezért tankoltam eddig shell 100-ast. Az Auchan 95-ös is jó, de utána észrevehetően finomabb az alapjáratom a100-astól. A 95-ös után szép lassan 650-re esik az alapjárat, és ekkor sem ráz, nem rángat. Most kell tankolnom, és megpróbálom az omw 100-ast. Jobb nem lesz, de sokkal jobban alszom.
Nekem megéri.
Én 100-ast tankolnék bele. A fogyasztáson is látni fogod, nem csak a motor járásán.
Így is kicsit drágábbra jön ki az üzemanyagköltség (a fogyasztás nem lesz annyival kevesebb, amennyivel drágább a benzin).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!