Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorhiba kódot ki lehet...

Motorhiba kódot ki lehet üttetni véglegesen az autóból?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ég a check engine lámpa az autómban, és már sok szerelőnél voltam, de nem sikerült megjavítani, nem tudják mi a hiba oka. Engem már nagyon zavar, és szeretném véglegesen kiüttetni. Az autó több éve hibátlanul működik, de ég a lámpa. Lehetséges a végleges kiütés?

2020. nov. 1. 18:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez volt, folyton visszajött a motorhiba, cseréltünk lambdaszondát, utana is. Aztán előjött a hiba, hogy hideg időben nem ment a kocsi. Vezérlés csere lett belőle, azota nincs hibajel
2020. nov. 1. 20:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálam lamdaszondafűtés volt a hiba. Kicseréltük egy ilyen középkategóriásra, 3 nap múlva visszajött a check engine. Akkor kiüttettem újra, azóta, vagy 2 hónapja megint jó.
2020. nov. 1. 22:25
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha nem megoldani szeretnéd a problémát hanem elfelejteni, ott előbb-utóbb baj lesz, legkésőbb a műszakin.
2020. nov. 1. 23:06
 14/16 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem te nem tudod mi a különbség a hibakód kiütése, és a probléma megszűntetése között :D.

Check engine világít --> Valami nincs rendben. Ami nem feltétlen nagy probléma. Mert nem üzemképtelen a kocsi. Anyám Puntoja is check engine-nel lett használva az elmúlt 5 évben és úgy is lett eladva. Semmi baja nem volt, ami használat során megmutatkozott volna.

A hibakód kiütése az kvázi a probléma szőnyeg alá söprése. A "kiütik" annyit jelent, hogy pillanatnyilag megszűntetik azt, hogy a kocsi kijelezze a hibát. De nem a hibát magát szűntetik meg. Csak azt érik el, hogy nem fog világítani a check engine. Egészen addig, ameddig a kocsi újra fel nem ismeri a hibát. Ez lehet másnap, vagy lehet 2 hét múlva. De vissza fog térni.

El kell vinni, rá kell dugni számítógépre, ami kiolvassa, hogy az adott hiba/hibakód mit jelent, és kiírja. Ne ránézésre akarja megmondani a szerelő, hogy "hááá szerintem az, cseréljük ki a izét"...

Ha mindenképp a hiba kijelzését akarod megszűntetni, vedd ki az izzót, a műszerfalból, jobbat nem tudok :D

2020. nov. 2. 09:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ójaj... àltalában ez úgy néz ki hogy emberünk kiütteti majd eladja. Persze az autó továbbra is fos, csak legalább másnál.
2020. nov. 2. 13:23
 16/16 anonim ***** válasza:
Én pl beleírtam az adásvételibe, hogy check engine van pedig éppen nem volt hajlandó égni, az adásvétel előtt meg megszűnni nem akart, pedig pár dolog ki lett cserélve a gyújtásrendszeren (arra volt a hibakód)... a kocsi azóta már két műszakin túl van
2020. nov. 2. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!