Igaz az hogy új autót szalonból hülyeség vásárolni?
Van egy vállalkozó ismerősöm, 10-15 millió körüli autókkal jár. Azt mondja sose vásárol új autót, mert kigurul a szalonból és már 1 millióval kevesebbet ér a kocsi.
Most pl. vett egy olyan fél éves Audit ami tesztautónak volt használva, valami minimális KM van benne, és megtudta venni 18 helyett 13-ért.
Megvette 13 ért,....
és most?
Mennyit "ér"?
Ugyanúgy bukna...
Nem hülyeség egyáltalán teljesen új autót venni, mert több gyári garanciád lesz és késleltetve jön az értékvesztés.
Persze lehet kockáztatni rövidebb/lejárt gyári garanciát és lényegében újkori állapotban elhozni jelentősen olcsóbban, én is így vettem a mostani autómat...
Nem hülyeség, de tény, hogy azonnal fél millióval kevesebbet ér, aztán az első évben még egy fél milliót csökken az ára még 5-6 milliós kocsinak is.
Én egyszer vettem újat, többé nem fogok. A fentiek mellett hozzájön még sok rejtett költség.
Igazából 1-3 éves autót lenne legésszerűbb megvenni.
Most mondjam azt, hogy szerintem fél éves kocsit is hülyeség venni?
Vagy inkább azt, hogy nekem nem telik rá? :-)))))))
Szerintem ez tipikusan olyan kérdés, hogy csináld úgy, ahogyan te jónak látod. A vállalkozó ismerősödnek így jó, így is csinálja. Van benne logika, de keress meg egy másikat, aki szalonból vásárol, és kérdezd meg, ő miért nem fél éveset vesz több millióval olcsóbban. Hátha neki is lesz magyarázata arra, hogy NEKI miért jobb így.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!