Mennyire jellemző, hogy a silány üzemanyag miatt mennek tönkre a motorok?
Semmi bajuk nem lesz.
Én régebben tankoltam kint ukránba télen gázolajat és nagyon kemény hangja lett a motornak , de semmi bala nincs azóta sem.
Nagyon ritkán fordul elő.
Ha nem okosba' szerzel ismeretlen eredetű löttyöket, hanem benzinkúton tankolsz, akkor gyakorlatilag 0 a valószínűsége.
Az olcsó noname kutak is MOL-os benzint árulnak, a különbség annyi hogy az adalékolatlan alapbenzin. Magyarországon az OMV-t és részben a Shell-t kivéve minden kúttársaság a MOL-tól veszi az alapbenzint, aztán belekeveri a saját adalékcsomagját, pl. a Shell a v-powert. Az olcsó kutak a nagyok hoz hasonlóan ugyanúgy megveszik az alapbenzint, csak nekik nincs mivel adalékolni, ők nem kevernek hozzá semmit, ezért olcsóbbak.
Tönkre nem teszi a motort az adalékolatlan alapbenzin sem, de jót semmiképpen nem tesz. Az adalékok tartalmazzák azokat a lerakódásgátló, tisztító, súrlódáscsökkentő stb. komponenseket, amik védik a motort, és optimalizálják az égést. Nem tesz jót a motornak ezeknek a hiánya, de nem pusztul bele, legalábbis rövid/középtavon nem. Azért én a saját autómba nem tölteném bele.
Ma már nem árulnak szar üzemanyagot magyarországon
Maximum valami üzemi hiba miatt fordulhat elő hogy nem megfelelő üzemanyagot kapsz!Pl: véletlen víz vagy más nem oda való anyag kerül a tartályba a kúton mert valamit elbasztak, de ez hihetetlen ritkán fordul elő
A legolcsóbb üzemeanygok is megfelelnek a magyar és a nemzetközi szabványoknak is, semmi baja nem lehet a motornak tőle.
De ha pl kimégy ukrajnába... na ott még a mai napig is lehet trágya benzint venni:)
Csepel szigeten tankoltam egy lepukkant kúton, mert elfelejtettem tankolni, és nem volt más a közelben.
Örültem hogy milyen olcsó, jól tele is nyomtam a fél éves kocsit.
5 km múlva már éreztem hogy hiba volt, erőtlen lett a motor, hangja is szar lett. Nagynehezen kiaututóztam belőle, utána MOL95-el telenyomtam, rögtön megjavult.
Aztán rájöttem hogy 100-as benzinnel még szebben jár, 1 éve csak azt kap...
Az egyetlen értelmes válasz kimaradt: nincs semmi hatása.
Mindenki százhalombattai benzint árul. Aki szerint vizezik, az próbáljon meg összekeverni vizet benzinnel, és majd rájön...
A többi a kontár szerelők dumája: hol tankolsz, ja ........ kúton, akkor már értem, a szemét benzin tönkretette a motorban a ...........t, és most az index belever a karterbe, nem lesz olcsó.
Van mire fogni, és lehet palástolni a hozzá nem értést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!