Opel Astra G 1.4 16v-be milyen olaj való?
ACEA A3/B3 10w40 es olaj kell bele
Ilyen olajat minden gyártó gyárt
Nem drága
2002 után gyártott Opelek esetében benzineshez a GM-LL-A-025 szabvány volt az előírás. Ezek viszkozitás szerint 0W30, 0W40, 5W30 vagy 5W40 full szintetikusak lehetnek. És persze a viszkozitáson kívül számtalan más paraméternek is meg kell felelnie.
Ezt felváltotta a 2010-től bevezetett GM Dexos 2 szabvány. A GM Dexos 2 szabvány visszafelé kompatibilis a korábbi GM-LL-A-025 és GM-LL-B-025 szabványokkal, tehát mindenütt használható, ahol ezeknek a korábbi szabványoknak megfelelő olajok vannak előírva.
Azaz olyan olajat vegyél aminek a flakonján rajta van a "dexos2" felirat. Az biztosan jó az autódhoz. Az ilyen félszintetikus Zsiguliba való 10w40-eseket hanyagolnám.
Ezek közül válogass! Ezek mind jók az autódba: [link]
a G astra idején még nem hazsnált az opel kötelezően saját opel specifikációt
vagyis a ACEA A3/B3 böven elég támpont.
nyílván jó bele az 5W40 a 0W40 is, de minek?
attól hogy az igényeinél drágább olajat raksz bele még nem lesz se gyorsabb, se tartósabb:)
csaka pénztárcádat terheled meg feleslegesen.
bőven elég a 10W40 es, de ha nagyon kényeztetni akarod akkor vegyél 5W40 est
Mi a #7 megfogalmazása szerinti Zsiguliba való 10W-40-es olajat használunk a G Astra-nkbam. 2003-as az autó, 2004-ben vettük, most van 290 ezer kilométer benne. Végig ilyen olajjal használtuk, kopottság jelét még nem mutatta.
A Castrol Edge-el viszont vigyázz, mert hamisítják. Méghozzá olyan jól, hogy még az újfajta nagy matricába integrált hologram is olyan mint kellene lennie. Kívülről észrevenni hogy hamisítvány-e, nem is biztos hogy lehet. Nekem is csak akkor sikerült, mikor egyszer 2 helyről vettem ugyanolyan literes kiszerelésű olajat. A dobozuk pontosan ugyan olyan volt, üresen a súlyuk is megegyezett grammra, csak az olajak színe, illata és tapintása tért el. És a "jó helyről véve nem lesz hamisítvány" állítás sem igaz már. Az egyiket az Unix-nál a másikat az olajshop-tól rendeltem. Azóta se tudtam kideríteni hogy melyik lehetett az eredeti. Most inkább Motul-t használok, az kevésbé gyakori, talán nem hamisítják annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!