Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nyomja az új bukósisak...

Miért nyomja az új bukósisak a tarkómat?

Figyelt kérdés
Aktuális volt egy új bukósisak vétele, így hát vettem egy újat. Mielőtt megvettem volna, lemértem a fejemet, hogy legyen egy kiindulópont. 59cm tehát a táblázat szerint L-es bukósisak való nekem. Felvettem az adott bukósisakból egy L-es méretűt, viszont eléggé lötyögött, így az eladó az M-es méretet ajánlotta. Az M-es kicsit szorított, de nem lötyögött. Megvettem, hazajöttem és párszor felhúztam majd egy 15 perc múlva levettem (hogy a szivacsok felvegyék a fejformámat). Viszont most így estére érzem, hogy enyhén fáj a tarkóm. Ez teljesen normális, idővel elmúlik vagy cseréltessem ki mégis csak L-esre?

2020. okt. 13. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2020. okt. 13. 21:50
 2/6 anonim ***** válasza:
64%
Engem XS-re akartak rábeszélni, mikor az S is kicsit szoros volt.. Itthon lemértem és 56 egész valamennyi a kerület, szóval határeset az S, de végül jónak érzem pár alkalom használat után. Ha kicsit lötyög az már nem jó, mert az csak tágulni fog, de ha mégis nagyon szoros, érdemes más gyártó sisakját is felpróbálni, mert minimális különbségek lehetnek.
2020. okt. 13. 22:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha lötyög, akkor biztos, hogy nem az a te méreted.

Lehet, hogy M-es meg kicsi rád. Van ilyen, hogy egy adott típus nem illik a fejedhez. Sőt, egy adott márka összes típusa lehet, hogy nem illik hozzád.

Vigyed vissza és próbálj fel másik típusokat.

Enyhén szorítania kell (szóval, hogy úgy érezzed, fog mindenhol és ha megrázod a fejed, nem megy jobbra-balra magától).

2020. okt. 13. 22:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, masszívan fogja a fejemet maga a sisak. Igazából amikor rajtam volt, nem éreztem semmi fájdalmat vagy nyomást, csak így estére jött elő. Lehet, hogy nem kellett volna egynap 25x le/fel venni.
2020. okt. 13. 22:31
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem aludj benne, hogy kitáguljon. És vegyél be fájdalomcsillapítót.

(amúgy nem értek a bukókhoz)

2020. okt. 13. 22:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Több, különféle fejforma létezik. A gyártók is általában egy, max kettő elterjedt alapformára állnak rá. Én pl tudom, hogy az AGV jó nekem, mert az én fejem kicsit elliptikus. Vannak emberek kerekebb fejjel, nekik az AGV szinte biztos, hogy nem lesz jó. Lehet a te fejed is laposabb alapformájú és vettél egy kerekebb formájú bukósisakot. Nyilván itt milliméterekről van csak szó, kívülről ránézésre nem látszik különbség.

Vagy az is lehet, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, lásd "post hoc ergo propter hoc" logikai hibát.

2020. okt. 14. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!