Kötelező biztosításnál hogy van? - Ha pl. valaki szemből jön, és elrántom a kormányt, akkor is fizet az ő biztosítója, vagy muszáj ütköznünk?
Ma volt egy ilyen esetem, és kicsit elgondolkodtam, hogy is van ez:
Az idióta szemből jött (kanyarban előzött), és nem sok hely volt...
Nekem egy szakadt terepjáróm van, és hát szóval valakinek ki kell fizetnie az új kocsim :)
Szóval eszem ágában sem volt elrántani a kormányt az árokba, úgy voltam inkább ütközzünk, "egy meg amit főzött" alapon...
Aztán kicsit tovább gondoltam, ha én berántom a kocsim az árokba (hogy elkerüljem a balesetet), akkor is fizet a hibás fél biztosítója? Elvégre nem ütköztünk... (Na persze ha az illető egyáltalán megáll.)
"Meg amellett gondolom nem vagy egy Mad Max, hogy szemrebbenés nélkül nekicsattansz frontálisan" - Nagyot tévedsz :D
Amikor erdőben megyek, vagy becsukja az utasom a szemét, vagy kiszáll és gyalogol, mert volt már, hogy leszakadt a váltó a lejtőn egy kiálló sziklában... és ez már műszakin nem megy át, szóval legjobb ha valakinek a biztosítója fizet :)
Lehúzódnod le kell, de nem vagy köteles akkorát rántani a kormányon, hogy boruljon az autó. Borulásnál vagy átperdülésnél egy nagyobb kasztnival rendelkező gépben is komoly sérülést szenvedhetsz!
A gyakorlatban ez úgy néz ki, ha te behajtasz az ütközés elkerülése miatt a fák közé, a másik, akinek nem számít semmi, meg sem fog állni!
A biztosítója meg nem fizet, hisz az ő autója sértetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!