Audi A4-es vásárlása előtt állok.Leginkább 1994-1998 között keresgélek.Milyen típust ajánlotok amit leginkább csak városba használnék amivel napi 50,60 km körül mennék?
26 éves nőben kívánatos lehet.
Autóban? Szerintem mindegy milyet veszel, szopórollernek bármelyik megteszi.
Én is ilyennel járok minden nap dolgozni.
Itt kell megtudnom hogy igazából hobbi autóm van :)
Városba, szerintem az 1.8 szívó benzines való leginkább. Az 1.6 hajlamos olajfogyasztásra, a turbós 1.8t és a dízelek nem varosba valóak, a v6 benzin pedig pocsékolás.
Amire figyelj: A kasztni nem szokott rozsdásodni, ellenben az ajtók alja és az első sárvédők igen. Erre figyelj. Igazából egy 10 éves Mazda jobban rohad mint ezek, de ha sok a rozsda, akkor hagyd ott, hamar találsz olyat ami makulátlan.
A facelift (1999) előttiekben idióta módon egy lyukacsos terelőlap van, amivel a hideg/meleg levegőt szabályozza az automata klíma. Ez a lap szivaccsal van borítva, ami ennyi év után elporlad. A lényeg, hogy ennek hatására a hideglevegő útját nem lehet elzárni és nem lesz fűtésed. Pár Forintból javítható, de 1 napos munka, mert ki kell bontani az egész műszerfalat. Elég nagy szívas, mert van pár hozzáférhetetlen csavar. A szerelők nem szívesen vállalják. Tehát a fűtést mindenképp nézd meg.
A hátsó futómű stabilizátor rúdja gyárilag egy vastag kötegelővel van a hídhoz húzatva. Itt elrozsdásodik, majd eltörik. Cserélni nem lehet, csak híddal együtt. Nézd meg, hogy alatta van-e még.
Nagyjából ennyi a típushibája, a többi pedig alap dolog, ne füstöljön, ne kopogjon, ne húzzon félre, stb, mint minden autónál. Az alkatrészárak nem vészesek, szerelni se nehéz. Az első futómű lengőkarjai drágábbak, de szettben ez is 100 ezer Forint körüli tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!