Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kerékcsere után muszáj meghúzn...

Kerékcsere után muszáj meghúzni a kerékanyákat?

Figyelt kérdés

Rá van írva a kerékcsere számlámra, hogy a "kerékanyákat 50km után újra kell húzni, ellenkező esetben a munkáért felelősséget nem vállalunk"

Most voltam gumicserén, első autóm, ez mit takar pontosan? Azt hittem, hogy ezután nekem semmi dolgom nincs :)

2020. okt. 7. 14:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én számlámra is pont ez a szöveg szokott ráírva lenni. A gumistól 230 km-re lakom. Autópálya pihenőnél sötétben nem szoktam megállni, lepattintgatni a díszkupakokat és a nyomatékkulccsal szerencsétlenkedni. 50 km-t csak emiatt pedig nem autókázom más felé. Így hazaérve, 230 km után szoktam ellenőrizni.

Eddig soha, egyetlen alkalommal sem tudtam ráhúzni a csavarokra. Mindig előbb kattant le a nyomatékkulcs, mint hoyg megmozdult volna.

Szervizben, ha olyan munkát végeznek, ami miatt le kellett venni a kerekeket, pl fékcsere, mindig rákérdezek, hogy kell-e utánahúznom a csavaroknak. A válasz mindig egy határozott "nem" szokott lenni.

2020. okt. 7. 16:39
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Meglehet nézni de ha rendesen meghúzták akkor nem tudsz már húzni rajta.

De én a saját megnyugtatásomra megnézem hogy tudok e rajta húzni.

2020. okt. 7. 18:17
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de soha senki nem húzza meg.
2020. okt. 7. 19:05
 14/17 anonim ***** válasza:
5 perces dolog, ártani nem árthat, valszeg nincs egyik se kilazulva, de ennyit csak megér az az 5 perc.
2020. okt. 7. 22:58
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Igazság szerint kellene kerékcsere után de nekem azt mondták régen elég sokszor hogy ha én magam cserélem és kézzel tekerem fel a csavarokat és húzom meg akkor nem ártana úgy 20-30 km múlva ráhúzni a csavarokra. Ha gumis légkulccsal húzza meg arra felesleges ráhúzni mert az biztosan nem fog lelazulni, de ettől független nem árt leellenőrizni, mert megeshet hogy ha túl sokan dolgoznak levegős szerszámmal akkor leesik a nyomás és a légkulcs nem fogja tudni ráhúzni teljes erővel a csavarokat.
2020. okt. 8. 00:44
 16/17 anonim ***** válasza:

"a légkulcs nem fogja tudni ráhúzni teljes erővel a csavarokat."

Még jó! Nem véletlenül van meghúzási nyomatéka és nem azt mondja a gyártó hogy teljes erővel tépd rá. Azt a gumist, aki légkulccsal rárocogtatja az alufelnikre a kerékcsavarokat én nagy ívben kerülném.

2020. okt. 8. 07:07
 17/17 anonim ***** válasza:
76%
Légkulccsal csak éppen egy kicsit rácsavarják, mert úgy gyorsabb. A végén a gumisok 80%a kézzel, nyomatékkulccsal húzza meg a kerékcsavarokat.
2020. okt. 8. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!