Kerékcsere után muszáj meghúzni a kerékanyákat?
Rá van írva a kerékcsere számlámra, hogy a "kerékanyákat 50km után újra kell húzni, ellenkező esetben a munkáért felelősséget nem vállalunk"
Most voltam gumicserén, első autóm, ez mit takar pontosan? Azt hittem, hogy ezután nekem semmi dolgom nincs :)
Az én számlámra is pont ez a szöveg szokott ráírva lenni. A gumistól 230 km-re lakom. Autópálya pihenőnél sötétben nem szoktam megállni, lepattintgatni a díszkupakokat és a nyomatékkulccsal szerencsétlenkedni. 50 km-t csak emiatt pedig nem autókázom más felé. Így hazaérve, 230 km után szoktam ellenőrizni.
Eddig soha, egyetlen alkalommal sem tudtam ráhúzni a csavarokra. Mindig előbb kattant le a nyomatékkulcs, mint hoyg megmozdult volna.
Szervizben, ha olyan munkát végeznek, ami miatt le kellett venni a kerekeket, pl fékcsere, mindig rákérdezek, hogy kell-e utánahúznom a csavaroknak. A válasz mindig egy határozott "nem" szokott lenni.
Meglehet nézni de ha rendesen meghúzták akkor nem tudsz már húzni rajta.
De én a saját megnyugtatásomra megnézem hogy tudok e rajta húzni.
"a légkulcs nem fogja tudni ráhúzni teljes erővel a csavarokat."
Még jó! Nem véletlenül van meghúzási nyomatéka és nem azt mondja a gyártó hogy teljes erővel tépd rá. Azt a gumist, aki légkulccsal rárocogtatja az alufelnikre a kerékcsavarokat én nagy ívben kerülném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!