Egy 2011 H Astra komplett vezérlés cseréje + munkadíj lehet 240 ezer forint? 2011 1.6 benzinz
Egy barátomnak a rokona szokott foglalkozni az autóval
Ma beszéltem vele erről kapcsolatban és ezt az árat kaptam, én érzem túl drágának? vagy tényleg ennyibe kerül?
( ismerőseimnek fele ennyiből kijön )
Z16XER (A16XER) motor vezérműszíjas. A gyári GM vezérlés készlet kisker ára kb bruttó 43.000 Ft (szíj, felszítőegység görgőve, vezetőgörgő).
A vízpumpát nem a vezérlés hajtja, tehát nem szükséges feltétlenül cserélni.
A csere normaideje 2,5 óra.
Tehát anyaggal, munkadíjjal kevesebb mint a fenti ár harmadából meg kell állnia a komplett műveletnek, ha az ajánlat más tételeket nem tartalmaz.
Ez motorblokktól függ. Volvo D3-as motorjainál a szíjcsere fél órás művelet, de ha szeretnél vízpumpát is cserélni, le kell bontani még az egyik bakot is, így már fél napja rámegy a szerelőnek.
Ettől eltekintve, én egy százassal legalább túlárazták szerintem.
Ezt elfelejtetted megemlíteni. :) A vezérlésmódosító kerék cseréje nem a normál vezérléscsere része. Akkor cserélik, ha gond van vele. Így már más a helyzet az árat tekintve. De így sem a legolcsóbb, ahol cserélik neked.
Hangján lehet hallani alapjáraton, "dízelesen zakatolós", nem olyan simán jár, ha gond van vele.
A futás önmagában semmit nem jelent, még akkor sem ha első tulaj vagy. Az újonnan vette 1,5 éves, 28.000 km-t futott K Astrámban pl széthullott a vezérműlánc. Hangsúlyozom, lánc! Nem 280.000, 28.000 km! Garanciális csere lett a vége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!