Kinek van elsőbbsége?
Figyelt kérdés
Ha egy háromsávos úton a két szélső sávból egyszerre akarnak átsorolni a középsőbe, kinek van elsőbbsége? Mind a kettő logikusnak tűnik2020. okt. 6. 20:56
12/15 anonim válasza:
Mindenki ír minden hülyeséget megszűnő sávokról, de a jó válasz meg le van szavazva :)
13/15 anonim válasza:
#12: A tiéd gondolom azért lett lepontozva, mert a második fele hülyeség. Bárhol előfordulhat ilyen helyzet, ahol legalább három sáv van 1 irányban. Az pedig már messze nem csak Budapest kté legforgalmasabb útján van.
Egyébként az eleje helyes, ha két irányból sorolna be kté autó ugyanabba a sávba, akkor jobbkézszabály van.
14/15 anonim válasza:
#13 így már értem, az világos hogy elméletben előfordulhat, de nem sokra tartom annak az esélyét, hogy tényleg egyszerre mozduljanak mindketten ugyanarra a sávra, a gyakorlatban valaki korábban (jobb esetben) indexel/húzódik át. Szerintem ugyanaz a kategória, mint amikor négyes egyenrangú útkereszteződéshez mindenki egyszerre ér oda és egyenesen akar menni.
15/15 anonim válasza:
#14: Sokkal gyakoribb mint gondolnád. Tudok olyan helyet mondani, ahol heti 10x megyek el, és legalább 3-4 hasonló eset előfordul, csak amit én látok, pedig egy nagyából 4-500 m-es szakasz csak, ahol a három sáv 2x2 sávra válik szét. A közlekedés a gyakorlatban, nem olyan, mint a tanfolyamon, hogy egyértelműen 0,1 sec-en belül kezdené meg a sávváltást akkor jobbkéz, efelett már adott a sorrend. Reakcióidő, körültekintés stb stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!