Fél év kihagyás után el lehet felejteni vezetni?
Fél év után most újra autóba ülök.
Ezelőtt másfél éve tettem le a jogsit és napi rendszerességgel vezettem. Kissé tartok attól, hogy nem fogom érezni úgy az autót - netán szokatlanok lesznek a közlekedési sziutációk.
Mennyi idő alatt jövök bele újra, vagy csak én reagálom túl?
Amit már valóban megtanultál, azt nem felejted el, de még egy rutinos vezetőnek is kell egy kis idő, ha másik autóba ül, hogy azt megszokja (máshol fog a kuplung, kisebb, vagy nagyobb az autó mérete, mint amivel addig közlekedett, stb)
Nálad inkább az a kérdés, hogy amíg vezettél, mennyire tanultad meg valójában... talán nem is a vezetés a kérdés, hanem a parkolások, szűk helyeken manőverezés, azzal szoktak inkább gondok lenni. Kipróbálod, és óvatosan leteszteled, hogy megy, és ha szükséges gyakorolsz valami arra alkalmas helyen.
Fél év nem olyan irdatlan űridő. Én 11 évig nem vezettem és nem felejtettem el hogy kell.
Na meg a vezetést nem véletlenül oktatják gyakorlati képzés keretében is. Nem olyan szinten tudomány, azaz tudaos cselekvés, hogy végig kellene gondolni minden egyes alkalommal, hogy kell befordulni, hogy kell megállni, hogy kell sebességet váltani, stb. Tehát ezeket ilyen rövid távon, pár hónap alatt nem fogod elfelejteni. De még azt se fogod elfejteni, hogy lakott területen 50-nel haladunk, mint jelent az egy irányú utca, hogy hajtunk be egy körforgalomba, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!