Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Külföldről behozott autó...

Külföldről behozott autó kereskedésből?

Figyelt kérdés

Mennyi idő mire el lehet hozni egy külföldről behozott autót a kereskedésből?

Már 4 hete kifizettünk egy autót egy kersekedésben. Akkor aztmondták következő héten megy vizsgára a kocsi és utána intézik az átírást. Persze nem ment, sőt azóta sem de mégcsak meg sem mondják mikor fogják tudni vinni. Eddig ez az 5.kereskedőtől vásárolt autónk eddig nem volt gond(az eddigiek mondjuk hazaiak voltak).

2020. okt. 4. 13:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Kinéztem. Kitöltöttük a papírokat. Nem kellett kifizetni, csak minimális előleget. 2 nap múlva mehettem érte, megkaptam a papírokat és a kulcsot és már vittem is.

Elég fura, zavaros, hogy mit csinálnak vele hetekig.

2020. okt. 4. 14:52
 2/6 anonim ***** válasza:
kifizettétek a teljes autó árat? Lehet nem ment át a vizsgán elsőnek.
2020. okt. 4. 15:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a kereskedőn múlik, hanem a magyar rendszerrel van gond.

Februárban vásároltam autót, mindent a kereskedő intézett nagyon körülményesen ment. Rendszám elfogyott és 1 hét múlva lett volna csak, pedig egy közepes nagyságú városról van szó. A kereskedő több településen próbálta beszerezni és csak a 3.ból tudta. Aztán jött volna a KPM vizsga Márciusra akartak időpontot adni. 2 hét alatt elintézte a kereskedő, de azt is csak úgy tudták elintézni, hogy folyamatosan előre kérnek vizsga időpontokat és úgy tudnak viszonylag hamar sorra kerülni.

Az autós oldalakon szerepelt is, hogy 1 hónapos várakozási idő van minden hol . Talán az év elején volt.

2020. okt. 4. 15:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Teljes összeget sose szabad kifizetni előre.

Mi is csak valami minimális előleget fizettünk. Asszem 200 ezret.

2020. okt. 4. 17:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Valószínű nem ment át a vizsgán és most tákolják, hogy sikerüljön. El kell menni személyesen megnézni mi a probléma. Kereskedőnek szó szerint 1-2 nap lepapírozni egy autót.
2020. okt. 4. 19:03
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Láttuk élőbn 2x is. Ki is próbáltuk, amiket a szerelő mondott megnéztük. Persze laikusként. Először lefoglalóztuk aztán második alkalommal a teljes vételárat kifizettük és kaptunk egy pénz-átvételi elismervényt.

2020. okt. 4. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!