Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az úttest szélén állva parkolv...

Az úttest szélén állva parkolva hogy kell használni a helyzetjelzőt?

Figyelt kérdés
A kérdésem a következő mert ez nekem nem egyértelmű, ugye ha az úttest szélén parkolsz(áll a motor) akkor nem szükséges a helyzetjelző. Ahogy beindítod a motort úgy a "közlekedésben részt veszel", és fel kell kapcsolni? Egyértelműsítve, tehát pl. diesel autód van és hajnalban beszálls, ahogy elindítod a motort hogy felmelegítsd a motort illetve az utasteret kicsit befűtsd úgy már fel is kell kapcsolni?

2020. okt. 3. 20:14
 1/7 anonim ***** válasza:

A motorhoz semmi köze nincs a helyzetjelzőnek.

Ha sötét van és külső fényforrás nem világítja meg az autódat (pl. közvilágítás), akkor csak felkapcsolt helyzetjelzővel állhatsz az úttest szélén.

2020. okt. 3. 20:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Tehát hogyha az úttest szélére leparkoltam éjszaka ahol van közvilágítás,bementem aludtam egy jót, hajnalban felkelek, beülök az autóba elindítom egy kicsit járni közben bent ülök de még nem megyek vele sehova, akkor nem kötelező a helyzetjelző?
2020. okt. 3. 20:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem kötelező. Semmit nem befolyásol, hogy bent ülsz vagy sem, vagy hogy jár a motor vagy sem.
2020. okt. 3. 23:26
 4/7 anonim ***** válasza:
41%

Lakott területen nem kell az álló járművet kivilágitani.

Még akkor se ha az anyóst ülteted bele.

2020. okt. 4. 07:44
 5/7 anonim ***** válasza:
#4: Ha nincs közvilágítás, akkor ki kell.
2020. okt. 4. 08:37
 6/7 anonim ***** válasza:
5.Tanulj még, nem kell kivilágitani lakott területen.
2020. okt. 4. 10:19
 7/7 anonim ***** válasza:
HA megállsz úgy hogy van közvilágitás, és később áramszünet van, akkor mivan?
2020. okt. 4. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!