Egyszerű házilagos módszer autólopás ellen?
Nem 100%-os módszerre gondolok persze, olyan nincs, hanem csak olyanra, ami egyrészt késlelteti a tolvajt, másrészt ránézésre olyan, hogy a tolvaj nem áll le bajlódni vele, hanem keres más autót inkább.
Te alkalmazol ilyesmit? Ha igen, mi az?
raktiker.hu/szerszam-gep-muhely/autos-termekek/autofelszereles-segely/303222-bottari-kormanyzar-2db-kulccsal-vagasbiztos-560x195x70mm-rotary-block?gclid=Cj0KCQjwk8b7BRCaARIsAARRTL5pe1v2If-_14m8gYvccbyvJ9FAhMMvXD5VUo1SRljLKY4-u_ykD7EaAnnwEALw_wcB
Meglehetősen feltűnő, nem fognak kinlódni vele.
Az első -meglehetősen primitív "riasztást"- a napokban láttam.
A kalaptartóra egy rendőr tányérsapka volt kitéve. :/
A másodikat én követtem el, egy korábbi autómon:
a kesztyűtartóban volt egy kapcsoló, ami a gyujtáskapcsolóhoz menő kábelt szakította meg. Látszatra helyén volt minden, "csak" áram nem volt, nem lehetett indítani. Párszáz forintos akárhol megvásárolható alkatrész, ami kb. negyedóra szöszöléssel beépíthető, és senkinek sem tünik föl a ki/bekapcsolás mozdulata.
Titkos kapcsoló a legjobb. 15 ezer forintért beépítenek ilyet, vagy megrendeled a hozzávalókat és pár ezerből megcsinálod magadnak. Az üzemanyagpumpa kábelét kell megszakítani.
Ha nagyon ráérős vagy, rákötheted alternatív kapcsolóval a dudára, így nem csak, hogy nem indulna az autó, de dudálna is amíg próbálja indítózni.
Egyetlen hátránya, hogy mindig kapcsolgatnod kell majd, szóval érdemes olyan helyre tenni, amit könnyen elérsz, de mégis rejtett.
#17!
Ha az AC pumpa vezetékre kötöd, akkor van gyujtás, és lehet, hogy addig indítózik a tolvaj amíg le nem meríti az akkut, vagy szét nem égeti az indítómotort.
Ezért inkább a gyujtáskapcsolóhoz menő kábelt választottam, így olyan a "hiba-jelenség" mintha nem lenne áram az akkuba, vagy mintha a gyujt.k a rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!