Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Maganszemelytol autovasarlas?

Maganszemelytol autovasarlas?

Figyelt kérdés
15nap az atirasra,elsonek hova kell menni az okmany irodaba vagy eredetvizsga?
2020. szept. 29. 06:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Eredetvizsga.
2020. szept. 29. 06:26
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
ha mozogsz a járművel, legyen meg a kgfb is.
2020. szept. 29. 07:47
 3/12 Wadmalac ***** válasza:

Azonnal adásvételi után biztosításkötés, javaslom az online megoldásokat, ott helyben, az adásvételi kitöltésekor meg tudod csinálni.

Utána eredetvizsga, aztán az adásvételivel, biztosítással, eredetvizsgával a kezedben mehetsz az okmányirodába átírni.

Fontos!

Az előző tulajtól ne csak a forgalmit hozd el, hanem a törzskönyv-kártyát is.

Én most pont ezzel copok, előző tulaj elvesztette, elkeverte.

Nem tudod enélkül átírni.

Az előző tulajnak be kell jelentenie az okmányirodában az elvesztést, ezután a magyar közlöny következő értesítési számában leközlik az elvesztést-köröztetést (ez akár két hét is lehet a bejelentés után) és amikor ez már megjelent, AKKOR fogod csak tudni átírni.

Ilyenkor nem számít, hogy lejár az átírásra kötelező 15 nap, magadnál kell hordani az összes rohadt papírt, beleszámítva az előző tulaj elvesztési bejelentésének példányát és akkor a rendőr nem büntethet.

Eredetvizsga 60 napig érvényes, az nem jár le ennyi idő alatt.

2020. szept. 29. 08:29
 4/12 anonim ***** válasza:

Eredetvizsgát célszerű az adásvételi előtt megcsináltatni.

KGFB-t a szerződés szerinti dátumtól az új tulaj nevére kell kötni.

Aztán személyi, lakcímkártya, adásvételi két példánya, törzskönyv, forgalmi, KGFB igazolás és lehet menni az okmányirodába.

Ahogy előttem írták, ha a fenti összes papír nálad van, és az autón van műszaki, akkor addig is használhatod.

2020. szept. 29. 10:12
 5/12 Wadmalac ***** válasza:

"Eredetvizsgát célszerű az adásvételi előtt megcsináltatni."

Jogos, csak általában nem megoldható.

De ha az autó nem megy át, az eladó köteles visszavenni a kocsit, visszaadni az árát.

"KGFB-t a szerződés szerinti dátumtól az új tulaj nevére kell kötni."

Ezért kell még az adásvételi napján megcsinálni, különben a biztosító a fedezetlen napokra visszamenőleg, ha jól emlékszem, kb. napi ezer forintot behajt.

2020. szept. 29. 10:42
 6/12 anonim ***** válasza:

#5: És miért nem megoldható? Csak megegyezés kérdése, az eladó vigye el, a vevő pedig kifizeti, ha minden rendben. Win-win.

A KGFB-t meg lehet kötni előre is. A lényeg, hogy egyetlen fedezetlen nap se legyen. Pont ezt írom

2020. szept. 29. 13:14
 7/12 anonim ***** válasza:

#6: Eredetiségvizsgálat 60 napig érvényes, megeshet, hogy a vevő eláll, és rajtad marad. Nem ritka, hogy egy autót több hónapig hírdetnek. Mellesleg ha megnézed az autót, és tetszik, akkor kitöltitek az adásvételit, beleírjátok, hogy sikertelen eredetvizsga esetén sztornó, és viheted is az autót. Ha az eladóval csináltatod az eredetvizsgát, akkor várhatsz kb egy hetet és mehetsz hozzá megint. Lose-lose.

Eredeti kérdésre válaszolva: adásvételi 4 példányban, KGFB megkötése (már arra a napra kell, elindulás előtt, célszerű mobilról/laptopról megkötni), eredetiségvizsgálat, majd ezekkel irány az okmányiroda, adásvételitől számítva 15 napon belül.

2020. szept. 29. 15:30
 8/12 anonim ***** válasza:

#7: Mindig elfelejtem, hogy vannak akik nem elintézni akarják a dolgot értelmes ember módjára... Olyanról soha nem hallottam, hogy valaki azért szívott, mert előre csináltatott eredetvizsgát, az aláírt adásvételi visszacsinálásának nehézségeivel meg tele van a net (mert ugye, nem véletlenül bukik meg az autó, ott az eldó is benne van a buliban 99%).

Én minden eredetvizsgát munka mellett, másnapra el tudtam intézni, nulla sorbanállással, várakozással pl.

2020. szept. 29. 15:54
 9/12 Wadmalac ***** válasza:

#8: mint #7-es írta, az adásvételig nem köteles a vevőjelölt elvinni és fizetni a kocsit, ezzel az eredetvizsgádat sem. Hacsak nem használod az eredetvizsga árát foglalóként.

Megbeszélés kérdése.

Ha valakinek vannak hetei egy vásárlás előkészületre, minden dzépen előre kivédhető.

De nem mindig vannak hetei.

2020. szept. 30. 07:32
 10/12 Wadmalac ***** válasza:

"A KGFB-t meg lehet kötni előre is. A lényeg, hogy egyetlen fedezetlen nap se legyen. Pont ezt írom"

Hol írtam, hogy nem ezt írtad? :D

2020. szept. 30. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!