Hová tűnhet a víz az autóból?
Tegnap túlmelegedett az autóm, nemigen volt benne hűtővíz.
Vettem bele, feltöltöttem maximumra mentem vele egy próbakört (kb 5-10 km-t) beálltam a garázsba, ma megnéztem, félig van.
A kocsi betonon áll, csontszáraz alatta minden.
Semmi sem utal arra, hogy hengerfejes lenne, nincs trutyi, lerakódás.
Egy BMW-ről van szó M50B25 benzines.

Mikor öntötted fel vízzel? A túlmelegedés alatt? Megvártad, amíg lehűl? A forró motorba öntötted a hideg vizet, akkor repedhet a hengerfej, akár
a hengertömb is.
A meleg, forró víznek nagyobb a térfogata, mint hidegen. Nekem a kiegyenlítőtartályban ~4cm-et ingadozik a vízszint.

A túlmelegedés alatt ki sem mertem nyitni, nem tudtam hogy mennyi víz van benne, nem akartam az arcomba kapni azt a kicsit sem ami benne lehetett.
Bő 1 órával később töltöttem fel.

A víz elég sokféleképp el tud tűnni... elforrhat, elszivároghat tömítéseknél/alkatrészeknél, de akár hengerfej-tömítés is lehet, mint írták.
Amikor utántöltötted, volt még valamennyi a tartályban? Ha nem, levegős lehet a rendszer és légteleníteni kell nem csak azért, hogy a túlmelegedést elkerüld, de azért is, hogy megnézd, fogy-e még a víz, mert lehet hogy csak légtelenítődött és azért van kevesebb az utántöltött vízből.
Egyébként ne felejts el fagyállót adni hozzá, lassan jön a hideg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!