Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » MZ etz 125, megindul behúzott...

MZ etz 125, megindul behúzott kuplung mellet, miért?

Figyelt kérdés
Nem régóta vagyok egy mz ezt 125 tulajdonosa, soha nem volt előtte mz m és soha nem is láttam ezelőtt, mivel mifelénk nem olyan elterjedtek. Nem is igazán tudok alkatrészt találni bele, de nem is ez a lényeg. A probléma, hogy induláskor első sebességben behúzott kuplung mellet a motor megindul előre. A kuplung karnál próbáltam már szorítani a bowdenen, de semmivel nem jobb, sőt, ha a jelenleginél kicsit jobban szorítok rajta, akkor 6000 rpm nél csúszik a kuplung és felpörög 7500 re. Új lamellák kellenének esetleg? Vagy csak azon a 3 csavaron kellene húzni a kuplungnál? A válaszokat előre is köszönöm.

2020. szept. 26. 08:46
 1/5 A kérdező kommentje:
Egyébként 15w40 es motor olajat tettem bele, nem tudom milyen olaj volt ezelőtt benne, de hígabbnak tűnk kicsivel, de ugyan így viselkedett sőt talán rosszabb is volt.
2020. szept. 26. 08:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Még valami, ha nem állítok a bowdenen annyira, hogy csússzon a kuplung, akkor azon kívül, hogy megindul induláskor más probléma nincs, mivel utána menet közben gyönyörű vele a váltás, annyi, hogy üresbe nehéz kirakni.
2020. szept. 26. 09:15
 3/5 anonim ***** válasza:

"MA" minősítésű motorkerékpár olajat tegyél abba a motorba.

Szét kell szedni, meg kell nézni. Így megtippelni szakmaiatlan lenne.

2020. szept. 26. 10:12
 4/5 Szolovjov ***** válasza:
44%

Az Etz 125-el mindegy mit csinálsz, vinni fog a kuplungja. Nekem 14 éve van Etz-m, sajnos a kuplungjuk az szar. Egy beállítást érdemes elvégezni rajta, aztán vagy job blesz vagy nem: [link]

Az a 20,7 mm fontos!

2021. jan. 2. 14:22
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogadom el, amit a 4-es ír.

Ha tudjuk a problémát, tudunk rá megoldást találni, főleg egy mechanikai szerkezetnél.

2021. jan. 2. 18:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!