Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autót műszakira ki vihet?

Autót műszakira ki vihet?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm megkért, hogy nem-e vinném el a kocsiját műszakira, mivel októberben lejár viszont csak decemberben utazik haza Japánból.

Kulcsot, papírokat stb szülei odaadnák, nekem csak annyi dolgom lenne, hogy elvinni és hozni, viszont még egyáltalán nem voltam műszakin, mivel jelenleg csak jogsim van kocsim még nem így nem tudom mi ennek a menete, vagyis, hogy egyáltalán lehet-e ezt, vagy ha igen kell-e valami meghatalmazás vagy hasonló?

2020. szept. 26. 03:25
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Műszaki vizsgán az autót vizsgálják, plusz kell a forgalmi engedély is, nem foglalkoznak azzal, hogy ki vitte oda.

Sokan pl a szerelőre bízzák az autójuk műszaki vizsgáztatását.

Az egy másik kérdés, hogy milyen az autó műszaki állapota, érdemes-e előzetes felmérés nélkül vizsgára vinni (meg lehet csinálni, legrosszabb esetben megbukik, ami azért kellemetlen)

2020. szept. 26. 06:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Állapotával elvileg nincs gond, 8 éves autó, mondjuk most tavasz óta áll kb.
2020. szept. 26. 06:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Bárki elviheti csak meghatalmazás kell hozzá, ha nem a tulaj viszi! Nálunk mindig kérik, legyen nálad, a netről letöltöd, kitöltitek és kész.
2020. szept. 26. 06:51
 4/9 anonim ***** válasza:
74%

…nem vinném-e el…

Tegnap vittem be a kocsit vizsgáztatni és semmilyen papírt nem kértek tőlem (Márkaszerviz). Korábban több alkalommal is szerelő vizsgáztatta, soha nem kellett mást neki adnom, mint a kulcsot és forgalmit.

2020. szept. 26. 07:30
 5/9 anonim ***** válasza:
66%

Úgy van ahogy a 3-as mondja, annyit még azért be kell vállalnod, hogy a tulaj aláírása rá kell kerüljön a meghatalmazásra.

Én egy kolleganőm férjét szoktam megkérni akivel jóban vagyunk - egy utcára laknak egy hatósági vizsgaállomástól és a férj régebben ott dolgozott, ismeri őket, de még így is minden esetben kérték a meghatalmazást.

2020. szept. 26. 08:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Az a legkevesebb, keresünk egy formanyomtatványt :)
2020. szept. 26. 08:35
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
Tőlem sem kértek soha semmiféle iratot a kocsi forgalmiján és a biztosítási papíron kívül. Ez utóbbi lehet egy sajtcetli is.
2020. szept. 26. 09:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Meghatalmazással bárki.

Legegyszerűbb egyébként, ha azzal a szervízzel csináltatod aki át is nézi vizsga előtt. Gond letudva

2020. szept. 26. 14:07
 9/9 anonim ***** válasza:
54%

Nem a tulaj viszi a vizsgára, akkor a meghatalmazás kelleni fog. Nálunk ilyen esetekben kérik a meghatalmazást.

Fel kell hívni a vizsgahelyet, időpontot kérni. Időpontra odamenni az autóval. A többi a vizsgabiztos mondja: ide állj vele, oda állj vele..., ezt kapcsold fel, azt kapcsold fel stb.

2020. szept. 26. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!