Elvigyem műszakira az autót ebben a helyzetben?
Járvány van, mindenki maradjon otthon, tudom.
Ha tehetem nem megyek ki a házból, azon kevés szerencsés közé tartozok, hogy home-officeba vagyok.
Elvileg nem kell meghosszabbítani a vészhelyzet+15 napig azt olvastam, de most indexen meg azt, hogy ha balesetet okozok, a biztosító nem biztos, hogy fizet.
Két táborra számíthatsz itt, hülye vagy világjárvány, mit nem értesz maradj otthon... mind meghalunk miattad.
Másik meg sz*rd le és menj.
De megpróbálok értelmessen válaszolni, a biztosítók jó kérdés, hogyan fognak reagálni, ha rajtuk múlik nyilván lejárt műszakival balesetet okoztál fizess Te. Szóval ha valaki rokkant lesz és munkaképtelen a balesetben, az neked nagyon sokba fog kerülni. Kérdés, hoyg ezt a kormány hagyja majd? Ezt senki nem fogja most megmondani neked, mert erre nincs jelenleg jogszabály.
Másik oldalról, nem halaszthatatlan dolog maradj otthon.
Más kérdés, hogy most senki nem fogja elvinni hónapokig vizsgára a kocsit utána mi lesz. Lesz 15 nap levizsgáztatni, viszont a vizsgaállomás olyan lesz mint a gumis szezonba, ha éjjel nappal dolgozik is csak hetek múlva vagy hónapok múlva kapsz időpontot. Szóval eltörlik a vészhelyzetet, 15 napig tudod használni a kocsit, utána bizonytalan ideig nem, akár hónapokig, mert mindenki akkor akar majd autót vizsgáztatni. Mint a közűti vizsgáknál, hónapokat kell várni szabad helre. Persze jó pénzért biztos lesz hely...
Több vizsgaállomás nem lesz, mint alapból, azért mert megnövekedett a forgalom.
Műszaki állomások nagy része magánkézben van.
Ők döntik el meddig lesznek nyitva. Az, hogy valakinél helyben bezárnak holnap, az nem azt jelenti, hogy mindenhol.
Persze hozhatnak, olyan kormányrendeletet, hogy be kell kötelezően zárniuk vagy korlátozott nyitvatartásuk lehet.
Van ahol félnek a járványtól és rég bezártak, hely függő.
De ha valakinek létszükség, munkaeszköz, akkor az nyilván jogosan aggódhat, mert hónapokra ez miatt veszítheti el a megélhetését és éhen hal(taxis,fuvarozó...). Túl éli a járvány, de éhen hal. Ne legyen senkinek olyan álmai, hogy majd 15 nap alatt le fogja tudni vizsgáztatni a kocsit :D
Persze sok ember, úgy érzi, hogy neki létszükség, vannak az lakosság 70% kb :D meg vannak akik életükben nem szálltak tömegközlekedési eszközre, na ők most nyilván odacsúsztatnak majd egy szép kis összeget és lesz helyük, előszőr nekik, aki ezt nem teheti meg, vegyen, majd bérletet.
De a séta egészséges és nem szenynezi a környezetet, szóval hajrá.
Nekem van autóm, nem jár le mostanában a műszaki, de járvány előtt is alig használtam, nem vagyok beteg ember aki szeret dugóban ülni.
Másik kérdés, hogy ezt alapból nem szabadna tologatni, amennyi roncs van az utakon ebben az országban és most hónapokig még járhatnak tovább, az is életveszélyes, ez nem csak egy személyigazolvány egy dátum meghosszabbítás. Felelőtlenség ezt leállítani. Vagy akkor ha lejárt, lejárt. Legalább otthon maradnak.
Ma közölték a rádióban, hogy nincs műszaki vizsga, érvényes a lejárt forgalmi is.
Addig nem lesz müszki vizsga, amíg ilyen szar a helyzet.
De van még.
Csak nem kötelező elvinni addig,, amíg vészhelyzet van.
Maximum az állami része fog bezérni, de még ott sem állt le, csak nem kötelező elvinni egyenlőre. A gépjárművezetői vizsgákat állították el, gondolom a műszakit is hamarosan leállítja az NKH, bár ott kevesebb az érintkezés, de be kell ülnie a vizsgabiztosnak a fertőzött autóba, de nem ül 3 ember 1 órát egy kocsiban, mint a gépjárművezetői vizsgákon.
De a műszaki állomások nagyrésze magánkézben van, ott saját belátásuk szerint egyenlőre gond nélkül csinálhatják, amíg akarják, nincs tiltva nekik egyenlőre. Kérdése mennyire fog vissza esni, attól, hogy most nem kötelező, lehet nem fogja megérni nyitva maradni és szép lassan bezárnak.
De már látom a sírást júliusba, megélhetésem múlik rajta, de ezek a csúnyák csak októberre adtak időpontot... ahogy a kórházi ágyak is limitáltak, úgy a műszaki állomásból sem lesz több, mert hirtelen megnövekedett a forgalom. De persze ettől nem életek függnek, csak azt hiszik, le lehet tenni az autót 2-3 hónapra, szóval maradjunk otthon! Csak mondom, hogy ne lepődjünk, majd meg.
Garázsiparban dolgozok, egyenlőre ez a helyzet.
Holnapra kaptam időpontot.
Nem mondták, hogy gond lenne.
Szóval tuti le fogod tudni műszakiztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!