Ez MO-n kivitelezhetetlen ugye?
Főleg USA-ban, de ahogy néztem már Nyugat-Europában is kezd divatja lenni a régi autók elektromossá alakításának. Ahogy nézegettem még az árak sem olyan elszálltak, akár 1.5-2 millió között már megvan egy komplett alap rendszer, motorral, akkuval, stb. Jó persze be is kell építeni, illetve kell egy alap autó, de ha még nagyon felfelé is számolok, nem a legkisebb akku, kicsit erősebb motor 3-3.5 körül kijön a műszakilag kész autó.
Csak itt van ugye az a része, hogy ismerve a hazai rendszereket, gondolom ez úgy valahol a lehetetlen és a megvalósíthatatlan között mozogna, hogy papírokat is kapjon.
Pedig még egy kis hangulatot is csempészne az autózásba és a forgalomba, ha öreg autók is feltűnnének a hétköznapiak között, főként úgy, hogy a már elavult és karbantartásigényes hajtásuk helyett elektromos hajtás van bennük.
Nem tervezek ilyesmit jelenleg, csak úgy elgondolkodtam rajta, hogy vajon ha adott lenne hozzá minden, akkor megvalósítható lenne-e hogy forgalomba is kerüljön.
Jól látod. Kb. a lehetetlen küldetés. Nem kivitezhetetlen, de amikor egy egszerű átalakításért is képesek meghurcolni nem lesz könnyű, és rengeteg plusz pénz.
Az azért elég merész elgondolás, hogy majd a 2-300.000-es lefingott autókba 2-3 millióért raknak elektromos hajtást...
Akinek ilyen autója van és van ennyi pénze, az vesz egy harmad annyi idős autót és kész. Ez a fajta átalakítás hobbi kategória
1-es de igen, a Saxo például gyárilag elektromos.
és igen, a papírozása tényleg sokkal nagyobb kihívás bárminél.
Nem példa nélküli, meg lehet csinál(tat)ni az átalakítást és le is lehet papírozni.
A múltkor láttam videót, hogy valaki egy elektromos Trabantot csinált. :D
Zöld rendszámot intézni hozzá az, ami kvázi lehetetlen, de sima rendszámmal is lehet elektromos és használhatja az elektromos töltőkhöz járó parkolóhelyet.
És mi van a passziv biztonsággal?
Koccansz egy Yaris-szal és - enyhe túlzással - totálkáros lesz az oldtimered. Te meg vagy túléled vagy nem...
Hogyan oldod meg a gyűrődőzónákat, a merevítéseket minden irányból, hogyan oldod meg az akkuk biztonságos elhelyezését egy hetven évvel ezelőtt tervezett kaszniban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!