Autó 2,5-3m forint között - ti mit vennétek?
Édesanyámnak keresek új autót.
Nem számít neki, hogy erős legyen, kompakt/kisautó kategória játszik.
2005-ös VW Polo 1.4 16V-t cserélünk le, neki még ennek is elég volt az ereje, tehát ez tényleg nem lényeg, gyengébb azért ne legyen.
Kisturbós motoroktól én személy szerint távol tartanám magam, főleg, hogy ahogy a Poloval, úgy ezzel az autóval is hosszú évekre tervezne.
Leginkább a fővárosban használja, ezért mindenképpen benzinmotort választanék neki, nyáron gyakran járkál Balatonra, így azért a pályázást is bírnia kell (lehetőleg a Polonál jobban, az azért már szenvedett 130-nál).
2,5-3 millió forintot szánna a vételre.
Amiket én néztem:
-Kia Cee'd 2. generáció (1.4-es szívó benzinmotorral)
-Mazda 3 (2011 körül, szívó benzinnel)
-VW Golf VI (szintén szívó benzinnel)
Fontos a minél olcsóbb fenntarthatóság, így én a Golfot nem szívesen venném neki, a Polot is azért adja el, mert "már kezdtek gondok lenni vele". Ennek ellenére ha van tapasztalatotok vele, mire kell figyelni, szívesen veszem.
A Kia Cee'd 2.generációjával én személy szerint járok, ilyen a céges autóm, szeretem, de nagyobb futásteljesítménnyel nem tudom, hogy milyen (a cégesben most 51000 km van), és ennyi pénzért inkább 100-150 között lehet találni.
Mazdából 6-os van apósomnak 2010-ből, én szeretem, ő is szereti, ezért jön képbe a 3-as, igen, tudom, hogy a legtöbb rohad - ennek ellenére nem mind, csak figyelni kell rá. Egyéb tekintetben mit kell tudni róla?
Egy dolog azért fontos még anyámnak: a minőség. Daciát, Swiftet nem szeretne. Köszi!
Helyesbítek, mert már az első sorban sikerült hibáznom:
Nem "Új" autót, hanem használt autót, ami neki új. :)
SEAT ibiza
Opel astra
Opel corsa
Hyundai i30
Persze ezek újabbakban
Nekünk egy éve van egy 2010-es Cee'd-ünk és szerintem jó vàlasztás lehet nektek.1.4 van nekünk is és városra,országútra nagyszerű,nem fogyaszt sokat,és nem túlságosan lomha.
Érdemes lehet 1.6-ban gondolkozni az autópálya miatt,az 1.4-es sem borzalmas,el lehet menni nyugodt szívvel de ha rendszeresen menne az ember akkor biztosan jobb lenne,mégis jobban szereti a nagyobb motor,ennyi pénzből simán be lehet vállalni,extràzott darabokat is akàr
Meglepően sok hely van benne amúgy elől és hátul is,én 190 cm vagyok és hátul fél centi híján kényelmesen elférek,ami azért mégis jó.
Köszönöm az eddigieket!
Még egy autó felmerült (egyébként eddig a Kia Cee'd 2.gen felé dől a mérleg):
Seat Ibiza vagy Leon, mindkettőből 2013 körüli.
Azt tudom, hogy ezekből az 1,2 és 1,4 TSi nem áll jó hírben, viszont azoknál 2011-ig volt főleg probléma a vezérléssel. 2011 utáni ilyen kisturbós VW motorral esetleg van valakinek tapasztalata, tényleg annyira ördögtől való, vagy nem feltétlen kell kidobni őket 150e km után? Nagyon tetszik sajnos anyámnak a Seat említett két modellje :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!