Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel astra G-ből melyiket...

Opel astra G-ből melyiket érdemes venni?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy első autót és ebben a márkában gondolkozom. Úgy hallottam az 1.6 8 szelep a legjobb. Valakinek véleménye, használati tapasztalata van?

2020. szept. 20. 13:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Először is ne legyen rozsdás.....
2020. szept. 20. 13:32
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Az opc coupe elég pofás, a többi szóra sem érdemes.
2020. szept. 20. 13:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Mennyi összeged van rá?
2020. szept. 20. 13:53
 4/8 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

Legjobban jársz, ha az állapotot nézed, nem a motor fajtáját. Egy jól karbantartott motor sokkal többet ér, mint egy beteges. Amire érdemes figyelni:

-ne legyen rozsdás

-a motornak legyen szép, egyenletes járása

-legyen kulturált a beltér, figyelni kell a pedálok és a sebességváltó szoknyájának kopását (ebből lehet következtetni arra, hogy esetleg vissza van tekerve az óra)

-érdemes olyan autót nézni, amelynek a rendszámát is vállalják: ezzel le tudod kérdeni akár ingyenesen is ügyfélkapuval

-mit mondjak még? Ha van szerelő ismerősöd, elviheted hozzá átnézni a kiszemelt autót, de a motor állapotát ő sem látja igazán majd

Emellett érdemes félretenni legalább annyi pénzt, amennyit szentelsz a kocsi megvételére. Egy autó fenntartása nagy és váratlan költségeket rejthet magában.

2020. szept. 20. 14:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Z14XEP motorral keresd. Gondod nem lesz vele
2020. szept. 20. 16:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem 1.6-os 8 szelepes van, X16SZR. Ez Euro 2-es besorolású, nem Ecotec, de ez is eszi az olajat. Túl sok bajom nincs vele, de mivel 20 éves, így mindig csereérett lesz rajta ez-az. Ja, és ugye 75 lóerős és nem valami fürge. Én azért szeretem, de a következő autóm már nem lesz 100 lóerő alatti. :)
2020. szept. 20. 18:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Az egyik legjobb motor, a 6-os válaszoló által említett X16SZR, de ezt csak 2000-ig gyártották. A második a Z16SE, ami hasonló az előzőhöz (8 szelepes), de már hengerenkénti befecskendezős. Az X14XE, X16XE, a leginkább olajpusztítóként elhíresült motor. Valójában ezek is nagyon sokat kibírtak, csak túl sok volt a visszapörgetett km ezeknél a gépeknél ezért van az olajfogyasztásos urban legend.

A Z14XEP Twinportos motort én nem tartom a legjobb változatnak. A szívócsonk állandóan elkopik és egy vagyon a cseréje.

Valójában mindegyik motor jól működik, csak a körülöttük lévő egységek nem bírják a strapát. A titok, a kevés km. Egy benzines Opel motor nagyjából 400e km futásteljesítményt tud. Ha találsz egy tuti 350 ezrest, akkor be kell kalkulálnod egy motorgenerál vagy motorcsere árát a vételárba és akkor nem ér meglepetés.

2020. szept. 20. 21:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Az 1.6os 8 szelepest. Hihetetlen jó konstrukció tapasztaltam egy 2004es opel comboban
2020. nov. 9. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!