Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Azonos szakaszon, tempomat...

Azonos szakaszon, tempomat használatával többet fogyaszt egy szgk?

Figyelt kérdés

2020. szept. 20. 09:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2020. szept. 20. 09:56
 2/14 anonim ***** válasza:
56%

Attól függ egy lejtős-emelkedős szakaszon többet fogyaszthat.

Sík úton viszont valószínűleg a tempomat nyerne.

2020. szept. 20. 09:58
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
Mindíg jobb a tempomattal a fogyasztás.
2020. szept. 20. 10:18
 4/14 anonim ***** válasza:
Apám mindig magyarázza nekem, hogy nem jó a tempomat, merthogy mindenütt küldi neki 140el, a nagy emelkedőn is, míg ő nem padlózza annyira az autót, hagyja visszalassulni. Ez okés is, tényleg kímélőbb, de ha én 140el akarok haladni végig, akkor a tempomat sokkal hatékonyabb. Lábbal nem tudsz ennyire fix tempót tartani, főleg dombosabb helyeken, ezért a sok gyorsítgatástól rosszabb lesz a fogyasztás is. Decikről bessélünk.
2020. szept. 20. 10:37
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Dimbes-dombos úton nagyobb a fogyasztás, (mert mindig tartani akarja a kért tempót; visszakapcsol, tolja neki stb.)ám sík úton messze jobb.
2020. szept. 20. 10:54
 6/14 A kérdező kommentje:

Azt gondoltam, egyértelmű a kérdés, úgymint: adott egy A - B szakasz, ami mondjuk 25 km lakott területen kívül. Tempomattal és anélkül tartható végig oda-vissza a 90 km/h sebesség, nincs közben előzés és torlódás miatti lassulás.

Magam eldönteni nem tudtam annak ellenére, hogy amikor rendszeresen tempomatot használtam azon a 25 km-en, a tankolástól tankolásig mért fogyasztásom többre jött ki.

2020. szept. 20. 10:55
 7/14 anonim ***** válasza:
Ez az, hogy nem mindegy az A-B szakasz domborzatilag milyen.
2020. szept. 20. 11:08
 8/14 A kérdező kommentje:
#7: erre valóban nem gondoltam. Azt hittem, hogy a tempomat se ad "gázt" lejtmenetben. Akkor a lejtmenet okoz túlfogyasztást.
2020. szept. 20. 11:12
 9/14 anonim ***** válasza:
Mert nem is ad gázt, de ha lassul az autó a beállított értékhez képest, akkor gázt ad. Ahogy te is, ha lassul az autó.
2020. szept. 20. 12:15
 10/14 anonim ***** válasza:

Nem, pont hogy az emelkedőn fog többet fogyasztani, mert mindenképp tartani akarja a sebességet, aztán felérsz a domb tetejére 90-nel, lefelé meg kénytelen leszel fékezni.

Míg ha az emelkedőn hagynád kicsit visszalassulni, akkor jóval kevesebbet fogyasztana és nem kell lefelé fékezni.

2020. szept. 20. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!