Az ilyen ledsor használata szabályos Magyarországon?
ha gyári akkor biztos, ha nem akkor nem tudom
Ez nálunk úgy van ,hogy törvényes amíg megkülönböztető jelzésnek nem akar tűnni.
Például ha nem kék fénnyel villog vagy világít addig a kutya nem fog belekötni abba hogy mi az ott.
Én rájöttem hogy a sok kék miatt tiltanak be dolgokat!
-Mert hát az a rendőrség színe! Mondta a rendőr legutóbb.. A zöld neonos autót meg meg se látta... :D
Csak akkor szabályos, ha a paraméterei igazoltan megfelelnek a hatályos jogszabályoknak. Ezt a forgalmaző egy műbizonylattal szokta igazolni.
A bekötésének is meg kell felenie az előírásoknak.
A fotón sem a műbizonylat, sem a lámpa búráján található feliratok nem látszanak, tehát a képről nem lehet megmondani.
Az ár már beszédesebb. 2-3000 Ft egy gagyi, egy nagyságrenddel drágább egy hivatalosan is oké DRL.
Ez a nappali menetfény (Daytime Running Light) teljesen legális Magyarországon, otthon is beköthető az autóba és nem egy nagy erőfeszítést igénylő dolog. Azonban nem mindegy, hogy hova szereljük fel az autó orránál.
Ezen a képen jól le van rajzolva a szabályos felszerelés:
Itt pedig minden egyéb rendeletet el lehet róla olvasni:
Akkor neked biztos sokkal jobb a szemed mint nekem, és láttad a búrában az összes szükséges (kötelező) jelzést.
Valamint valahonnan azt is tudod a képen szereplő példányról, hogy engedélyes típus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!