Mi értelme elektromos SUV -kat gyártani?
Mi értelme elektromos buszokat gyártani?
Mi értelme elektromos kamionokat gyártani?
Azok nem nagyok?
Egyébként még mindig sokkal jobb egy 3 tonnás monstrum elektromosan, mintha 8 litert fogyasztana 100-on.
A másik meg: hogy az adott ország miből termeli az áramot (fosszilis vagy megújuló), az nem az én dolgom, ráadásul az idők során változhat. Viszont ha van egy benzines autóm, az örökké benzinnel fog menni, és ugyanúgy környezetszennyező lesz a használata az idők végezetéig, hiába lesz mindenhol tiszta energia.
Mennyivel nehezebb egy sx-4 mint egy golf?
Miért baj ha nem akarok lapos xarba ülni?
Legtöbbször ha beülök egy e-class mercedesbe beverem a fejem.
Múltkor láttam egy idősebb urat aki az ajtó tetejébe kapaszkodva próbált kimászni belőle. Miért baj ha egy autó 10 cm-el magasabb?
"előnye elvileg a környezetvédelem"
te még hiszel a mesében?
Az elektromos autókat lehet környezettudatosabban használni, pl. nappal töltöd, amikor az energiatermelés jelentős része napenergiából megy (múltkor volt hír pl, hogy a hazai energiatermelésnek a negyedét fedezte a napenergia egy egész délutánon át).
Benzines motornál nincs ilyen rugalmasság, ott mindig kőolajból megy.
Illetve ugye alapból is, az ugyanannyi elektromos energiát az EU-ban lényegében mindenhol sokkal tisztábban állítják elő, mint amit egy belsőégésű motor művel.
Sajnos az elektromos autók használata még mindig sok CO2 kibocsájtással jár az akkumulátorok gyártása miatt. Ebből következik, hogy egy tudatos vásárló továbbra is jobb, ha megpróbálja minimalizálni a szükséges teljesítményt.
"Mi értelme elektromos buszokat gyártani?":
Na igen. Ha rajtam múlna, csak trolikat engednék közlekedni. Ahol van, ott tökéletesen működik.
"elektromos autózás előnye elvileg a környezetvédelem"
Nem a gyártónak az benne a lényeg, hogy ne kelljen milliárdos büntetéseket fizetnie, és az elektromos autók a legjobb módja a flottakibocsátás csökkentésének, a vásárlónak meg az, hogy olcsóbban közlekedik.
Jó, tudom, tudom, vannak olyanok is akik márpedig környezetvédelemből veszik, de ez nagyon nagyon elenyésző réteg.
Ha engedve lenne olyan autó ami 2 litert fogyaszt max, de cserébe fél kg kormot nyom ki kilométerenként az emberek azt is megvennék.
Szép mese a környezetvédelem de a döntő a pénztárca a cégeknek és az embereknek is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!