Hanyadjára sikerült a forgalmi vizsga?
Én ma vizsgáztam 7:30 kor. Első vizsgám volt nem streszeltem tul. A vizsga lapomon a szabaly sértés van be x-elve. Valaki magyarázza el nekem , hogy abba mi a szabály sértés hogy ha U alakba egy ívbe fordulok meg és egy dudánt nyomnak ram de nem tudtam meg fordulni mert szemből jottek , és a vizsga biztos mondta az szakoktatonak vegye át de ő is vár mivel forgalom volt és nem engednek ki mineket. Helyesen csinaltam minden lépest attol hogy az emberek türelmetlenek a kezdo vezetokkel ....ebbe mi a szabaly sértés?62 órat vettem eleg sokba van ez a jogositvany mivel oktatot valotottam , mert nem oktatot csak kiabalt velem nem tanitott
Szerintetek meg éri ezt az egeszet folytatni?
Sajnos azért megbuktathatnak, ha olyan helyen, időben kezdesz megfordulni, hogy a manővert nem tudod befejezni a többi közlekedő feltartása nélkül.
Lehet szigorú is volt a vizsgabiztos, de rossz döntést hoztál.
Viszont ha valóban csak ennyi hibád volt, az azt jelenti, hogy jó esélyed van rá, hogy a következő vizsga sikerül, csak ne hozd magad ilyen helyzetbe, légy körültekintő, de határozott is.
Három jogsit csináltam, mindegyik forgalmi vizsga elsőre meglett.
Azért szabálysértés, mert megfordulás közben akadályoztál mást. Lehet a veszélyeztetés is megvalósult, csak te nem úgy észlelted.
Anno nekem is meglett elsőre.
Amúgy szerintem ha már ennyit áldoztál rá, mindenképpen érdemes végigcsinálni, egy bukás után értelmetlen feladni.
A megfordulásról meg annyit, hogy (főleg kezdőként) csak akkor kezdj bele, ha biztos vagy benne, hogy amíg végrehajtod, nem fogsz akadályozni senkit.
Ez a tipikus jól tud vezetni, de néha megcsípi a darázs és hülyeséget csinál.
Párom is ilyen volt, de azóta meglett neki és nagyon jól vezet.
Csináltál egy nem átgondolt, veszélyes forgalmi helyzetet. Nyilván megbuktál.
A vizsgán nem arra kíváncsiak, hogy tudsz kettes alával átmenni, hanem arra, hogy tudsz biztonságosan vezetni.
Harmadjára.
Részlet a KRESZ-ből:
"33. § (1) Járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. Az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenet azonban elvégezhető abban az esetben is, ha az a járműforgalmat - anélkül, hogy a járműveket veszélyeztetné - rövid ideig akadályozza."
Tehát megfordulás közben nem akadályozhatsz.
Ilyen helyzetben inkább állj félre (de csak szabályosan) és csak akkor kezdd el a manővert, ha biztosan be is tudod fejezni, mielőtt bárki odaérne.
Mindenképpen érdemes folytatni, minden esélyed megvan, hogy legközelebb sikerüljön.
Vidd végig! Azért vettél ennyi órát és azért fektettél bele pénzt időt energiát, hogy elsőre feladd? Akarod a jogositványt? Akkor rugaszkodj neki újra! Van akit többször is meghúztak, mégis előbb utóbb meglett neki a jogsi.
Én 17 évesen elsőre átmentem 20 óra után, de előtte a szüleim autóját már kb 1 éve vezettem mellékutakon, volt gyakorlási lehetőségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!