Egy flottakezelő miért ad le egy éves autókat?
Szoktam látni olyan hirdetéseket, hogy használt autók, 1 évesek, flottakezelőtől beszámítva.
At gondolnám, hogy egy flottába olyan autókat vesznek, amiket néhány évig azért használnak. Mi lehet az oka, ha a kezelő beszámíttat egy éves autókat az új vásárlásba?
Lehet pl., hogy kiderült, hogy költséges a karbantartása vagy sok probléma van vele, ezért ha a flottakezelő szabadul tőle, akkor nekem is jobb óvatosnak lenni vele?
4-es: ez nem így működik - ahol én dolgozom, ott a cégautó egy juttatás, ami a pozícióval jár (csoportvezető vagy => jár a cégautó, egységesen, mindenkinek ugyanaz a kategória - most nem a felsővezetésről beszélek, hanem a dolgozó hangyákról). Innéttől kezdve nem csinálhatod meg, hogy ha Pistit és Bélát egyszerre léptették elő kisfőnöknek, akkor Pisti kap egy vadi új Golf7-est, a Béla meg megkapja a kirúgott tahó Józsi 2 éves Golf6-osát.
Ez oda vezet, hogy a cég azt gondolja, mindkét embert ugyanannyival "megjutalmazta" mert 2 autó a cégnek ugyanannyi, a Béla mégis úgy fogja érezni (különösen ha otthon a felesége sugdos egy kicsit a fülébe), hogy őt most mindenki előtt megalázták. Ha felmond, egy tapasztalt, ambiciózus valakit veszít el a cég (akiben jövőt láttak) - egy ilyen ember pótlása alsó hangon tízmillós tétel.
A flottakezelők is legfeljebb 3-4 évig futtatják az autókat, ennyi ideig lehet gazdaságosan csinálni. Nem tudom feltűnt-e neked, de épp valami világjárvány van, a gazdasági visszaesés meg átlagosan 10-13% és úgy tűnik a következő fél évben nem is lesz változás. A flottakezelők piaca és az igény a flottákra is visszaesett. Minek tartsanak meg autót, ha nem használják?
Az sem mindegy, hogy milyen flotta, milyen autó és honnan. Öcsém régebben vett 4 éves autót ami korábban flottakezelőnél volt, végig minden szervízt az Ivanicsnál végeztek, problémamentes volt a kocsi ( cserébe 4 évesen volt benne majd 290 000 :D ). Ma már a garancia sem szimplán 1 év, mint régebben - max a kereskedő így adja el. Ha a flottás kocsi márkakereskedőhöz került vissza akkor simán lehet annak még garanciája, vagy kérhetsz garanciahosszabbítást. Én a 2 éves Opelemet úgy vettem legutóbb, hogy +2 év garancia járt mellé, így az Opel összesen 4 évet vállalt a kocsira( nyilván ennek is ára van ). Egy 1 éves ex flottás autó +2-3 év garival még simán lehet jó vétel.
12-es: nem értek egyet, (nálunk legalábbis) a cégautó abszolút a bérezés része, és nem érdekli a céget, azzal jársz-e be (vannak kollegák, akiknek van és mégis BKV-vel járnak mert parkolót nem tud a cég szülni).
Olyan helyről is tudok (nagybank) ahol megkérdezik az illetőt: Gratulálunk Jocó elő vagy léptetve, kérsz egy cégautót, vagy inkább havi +200 bruttót? Nekünk ennyibe van az autó, de ha úgy döntesz neked adjuk a pénzt nem a flottakezelőnek. A cégnek mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!