Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy flottakezelő miért ad le...

Egy flottakezelő miért ad le egy éves autókat?

Figyelt kérdés

Szoktam látni olyan hirdetéseket, hogy használt autók, 1 évesek, flottakezelőtől beszámítva.

At gondolnám, hogy egy flottába olyan autókat vesznek, amiket néhány évig azért használnak. Mi lehet az oka, ha a kezelő beszámíttat egy éves autókat az új vásárlásba?

Lehet pl., hogy kiderült, hogy költséges a karbantartása vagy sok probléma van vele, ezért ha a flottakezelő szabadul tőle, akkor nekem is jobb óvatosnak lenni vele?

2020. szept. 17. 08:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

4-es: ez nem így működik - ahol én dolgozom, ott a cégautó egy juttatás, ami a pozícióval jár (csoportvezető vagy => jár a cégautó, egységesen, mindenkinek ugyanaz a kategória - most nem a felsővezetésről beszélek, hanem a dolgozó hangyákról). Innéttől kezdve nem csinálhatod meg, hogy ha Pistit és Bélát egyszerre léptették elő kisfőnöknek, akkor Pisti kap egy vadi új Golf7-est, a Béla meg megkapja a kirúgott tahó Józsi 2 éves Golf6-osát.

Ez oda vezet, hogy a cég azt gondolja, mindkét embert ugyanannyival "megjutalmazta" mert 2 autó a cégnek ugyanannyi, a Béla mégis úgy fogja érezni (különösen ha otthon a felesége sugdos egy kicsit a fülébe), hogy őt most mindenki előtt megalázták. Ha felmond, egy tapasztalt, ambiciózus valakit veszít el a cég (akiben jövőt láttak) - egy ilyen ember pótlása alsó hangon tízmillós tétel.

2020. szept. 17. 11:13
 12/16 Ifj. Paprikás Csirke ***** válasza:
Feltalálták a home officet, így egyre kevesebb értelme van autót adni a munkavállalóknak. A cégek általában havidíjas konstrukcióban vagy nyílt végű lízingben finanszírozzák a flottás autókat, így nem ők vesztenek rajta - mindegy, hogy mennyi idő után kerül ki a jármű tőlük.
2020. szept. 17. 12:45
 13/16 anonim ***** válasza:

A flottakezelők is legfeljebb 3-4 évig futtatják az autókat, ennyi ideig lehet gazdaságosan csinálni. Nem tudom feltűnt-e neked, de épp valami világjárvány van, a gazdasági visszaesés meg átlagosan 10-13% és úgy tűnik a következő fél évben nem is lesz változás. A flottakezelők piaca és az igény a flottákra is visszaesett. Minek tartsanak meg autót, ha nem használják?

Az sem mindegy, hogy milyen flotta, milyen autó és honnan. Öcsém régebben vett 4 éves autót ami korábban flottakezelőnél volt, végig minden szervízt az Ivanicsnál végeztek, problémamentes volt a kocsi ( cserébe 4 évesen volt benne majd 290 000 :D ). Ma már a garancia sem szimplán 1 év, mint régebben - max a kereskedő így adja el. Ha a flottás kocsi márkakereskedőhöz került vissza akkor simán lehet annak még garanciája, vagy kérhetsz garanciahosszabbítást. Én a 2 éves Opelemet úgy vettem legutóbb, hogy +2 év garancia járt mellé, így az Opel összesen 4 évet vállalt a kocsira( nyilván ennek is ára van ). Egy 1 éves ex flottás autó +2-3 év garival még simán lehet jó vétel.

2020. szept. 17. 13:28
 14/16 anonim ***** válasza:

12-es: nem értek egyet, (nálunk legalábbis) a cégautó abszolút a bérezés része, és nem érdekli a céget, azzal jársz-e be (vannak kollegák, akiknek van és mégis BKV-vel járnak mert parkolót nem tud a cég szülni).

Olyan helyről is tudok (nagybank) ahol megkérdezik az illetőt: Gratulálunk Jocó elő vagy léptetve, kérsz egy cégautót, vagy inkább havi +200 bruttót? Nekünk ennyibe van az autó, de ha úgy döntesz neked adjuk a pénzt nem a flottakezelőnek. A cégnek mindegy.

2020. szept. 17. 13:29
 15/16 anonim ***** válasza:
Bérautókat cserélik nagyon sűrűn, de számtalan más eset is lehet. Márkanagykövetek, promóemberek is nagyon gyakran kapnak új autókat (Sebestyén Balázs, Kiss Gergely stb.), de még az sem kizárt, hogy lízingelt, bérautók kerülnek vissza, felmond aki használta, más poícióba kerül, más érrékű autó jár neki, stb stb. Rengeteg lehetőség van.
2020. szept. 17. 14:09
 16/16 A kérdező kommentje:
Az alapkérdés az, hogy az ilyen flottás autó vagy volt bérautó jó vétel-e vagy inkább kerülendő. Pl. ha kevés km van benne, akkor inkább?
2020. szept. 17. 14:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!