Egy flottakezelő miért ad le egy éves autókat?
Szoktam látni olyan hirdetéseket, hogy használt autók, 1 évesek, flottakezelőtől beszámítva.
At gondolnám, hogy egy flottába olyan autókat vesznek, amiket néhány évig azért használnak. Mi lehet az oka, ha a kezelő beszámíttat egy éves autókat az új vásárlásba?
Lehet pl., hogy kiderült, hogy költséges a karbantartása vagy sok probléma van vele, ezért ha a flottakezelő szabadul tőle, akkor nekem is jobb óvatosnak lenni vele?
Az 1 éves autó még bőven garanciális, ezért ha "sok probléma" van vele, azt a flottakezelő leveri a márkakereskedőn - a karbantartása meg előre látható, mert csak a kötelező szervizekért kell fizetni.
Nálunk a cégnél (sosem kérdeztem miért) úgy van, hogy ha valaki céges autót kap, az mindig új, és 3 évente cserélik. Ha közben felmond az illető, v. kirúgják, akkor az autó megy vissza a flottakezelőnek, nem kapja meg más nálunk. Ha minden ügyféllel ilyen szerződésük van, akkor nem tudja kinek adni az 1 éves autót.
Többségük bérautó volt, ott cserélnek ilyen sűrűn.
A bérautós használat olyan fokozott igénybevétel, hogy 1 év után már sok lenne vele a gond. Viszont 1 évesen még kis bukóval ki tudnak szállni belőle, főleg mostanában amikor egy új kocsira fél évet várni kell.
Céges kocsikat több évig használják.
"A bérautós használat olyan fokozott igénybevétel, hogy 1 év után már sok lenne vele a gond."
Szóval akkor jobb óvatosnak lenni, ezekkel az 1 éves beszámított autókkal? Nem biztos, hogy olyan jó vétel?
Ahogy most megzuhant a bérautó biznisz, még akár jól is járhatsz vele. Szerintem vannak tényleg alig használt példányok.
Én még sosem ültem 20e-nél többet futott bérautóban.
Egyszer 2e km-est kaptam a kölcsönzőben. Szóval ezeket a bérlők "járatják be", ami nem a hosszú motor élettartam titka.
Meg van néhány ilyen "reklám" autó, amit előttem is írtak, a Toyotánál pl. tudom hogy van alkalmazottaknak+rokonaiknak nagyon olcsó bérautó program, ott is évente cserélnek autót.
" Szóval ezeket a bérlők "járatják be", ami nem a hosszú motor élettartam titka."
Ezért tartok tőle, gondolom a bérlő nem kíméli, úgysem az ő gondja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!