Jól tudom hogy létezik ilyen “kibúvó”?
Kamuzol. Ha nem helyben állítottak meg, akkor 106-tól jöhetne csekk, nem 102-től. Én nem tudom, de kicsit fölé is szokták állítani a hibahatár miatt. 102-re csak helyszíni bírságot kaphattál volna, helyben megállítással.
Mivel kevés az ember, ilyen már kevés van. Helyette ott a zárt láncú trafi. A rendőrt meg sem lehet dumálni, mert a kép elkészülte pillanatában bekerül a központi rendszerbe.
Tekintve, hogy sokan próbáltak azzal trükközni, hogy saját magukra és közeli családtagjukra terhelő vallomást nem kell tenniük, sok ügyet nem lehetett bírságolással lezárni.
Ez ellen lett kitalálva a közigazgatási bírság. Jóval magasabb tűréshatárt megszabva, és az üzembentartóra terhelve a felelősséget.
Jó nem ő volt, nem kell rokon ellen vallania, de a kocsiért ő felel. Nem firtatják ki volt, de ne adja akkor oda olyannak a kulcsot, aki nem tartja be a szabályokat.
Ha a lopással próbálkozol, akkor akár börtön is lehet belőle, mert a rendőrséggel nem nagyon illik játszani.
Senki nem fogja elhinni, hogy hohó, ellopták az autót, pont akkor, amikor fotóztak, és nini, vissza is került hozzád.
Ha bepróbálkozol, nem tudsz olyan dörzsölt lenni, hogy harminc másodperc alatt ki ne bökd, hogy hülyére akarod venni őket.
Hol járt a kocsival? Hát az izé boltban. Akkor köthették el. Vett maga is akciós szalámit? Nagyon finom. Hogyne, két rúddal is. Az már romlott lehet, mert két hónapja volt ott szalámi akció. Kezdjük előröl. Tehát ki vezette azt a kocsit?
Mi áll a határozatban?
90-nél 102-re nem kaphatsz közig bírságot, tehát ilyenkor csak feljelentés alapján lehet szabálysértési eljárás. De ebben az esetben csak a vezető büntethető, tehát nyilatkozhatod, hogy a családtagod vezetett.
Szóval valószínű, hogy benézted és 70-es tábla volt ott.
90-es táblára szerintem sem büntet a trafi 102-re. HA büntet is, mennyire? 30 ezer? Tényleg megér neked ez ennyi herce hurcát? Meg hogy rendőrségre, neadjisten bíróságra rohangálj az elkövetkezendő 1 évben? 30 ezer forint miatt? Aztán a végén drágább lesz a hús mint a leves...
Az meg hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést teszel, űbernagy hülyeség szerintem. Ellopták a kocsidat 1 órára? Aztán hazavitték? Vagy hogy gondoltad? Gyorshajtasz. MEgbüntetnek. Utána eszedbe jut amikor megjön a csekk, hogy hoppá, nekem 2 hónapja amúgy ellopták a kocsim 1 napra, nem is én vezettem. Felmerül a kérdés, miért nem akkor tettél ismeretlen tettes ellen feljelentést, amikor történt az eset? Miért csak akkor, amikor jött a csekk? Gondolom nem aznap kaptad egyből, amikor történt.
Senkit nem érdekel amúgy, hogy ki vezette az autót. Fiad, apád, kutyád. Ha te neveden van az autó amivel elkövették a gyorshajtást, te nevedre jön a büntetés. Aztán hogy a tényleges sofőrrel ezt hogyan rendezed, az nem érdekel senkit.
Amennyiben nincs rá valami oltári megdönthetetlen bizonyítékod, hogy a kocsidat abban az időben valóban számodra ismeretlen tettes vezette, a tudtod nélkül elvitte egy random ember (ergo ellopták?), akkor hagyd ezt :D.
Szóval oltári nagy logikátlanság az egész elképzelésed.
FIzesd be. Kész.
De örülnék egy válasznak, amiben megerősíted, hogy tényleg 90 es táblánál mértek téged 102-vel. Mert ez elég furcsa. Nem tartom elképzelhetőnek.
És kérlek írd már le, mennyire büntettek meg.
De furcsa nekem ez az egész. Meg hogy itt vergődsz pártízezres büntetés miatt. Azt mondom ha 300 ezerre büntetnek, ott énis elgondolkodnék valamin... De minimum büntetésen mit akarsz okoskodni? Tényleg szarabbul jössz ki az egészből...
Az ilyen gyökereknél nem a pénzről szól. Egyszerűen méltatlannak érzik, hogy a szabályok rájuk is vonatkoznak. Hogy meri őket bárki bármiért megbüntetni.
Remélem valami kamuval beeteti a rendőrséget, aztán kap egy felfüggesztettet.
Objektív felelőség van; ha az autó 100-al ment és a vezetőt nem lehet beazonosítani, akkor a tulajdonos fizet.
Ne játszad az áldozatot, máskor tartsad be a 90-et.
Objektív felelősség van, ha a te neveden van az autó, akkor a tiéd a felelősség. Nyilván mondhatod azt, hogy családtagod vezetett akire nem vagy köteles terhelőt mondani, így automatikusan TE VAGY A FELELŐS.
Nincs kibúvó ezek alól.
Már jó pár éve objektív felelősség van. Azaz az fizet, akinek a nevére be van jegyezve az autó. Ha nem te vezettél, az már a te magánügyed, hogy vered le az illetőn. Nálunk pl céges autóval ha valakit bemérnek, a csekk a munkáltató, mint jogi személy nevére jön, hiszen ő a tulaj. De ő meg tovább hárítja rád, mondjuk levonja a következő havi fizetésedből.
Az hogy 90-es korlátozásnál hogy kaphattál 100-ra csekket az nem teljesen világos, de csak részletkérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!