Alfa Romeo Giulia vélemények?
Van olyan ember akinek ilyen autója van?
Mik a tapasztalatok?
Mennyit kellett eddig költeni szervízre?
Mennyire megbízható?
3 éves modell, konkrétan még a legöregebbek sem futottak ki a garanciális időszakból (legfeljebb km-ben), szóval olyan rettenet nagy szerviz tapasztalatra ne számíts... meg ha ilyen idősen rohadna egy autó, az nagyon nagy baj lenne.
(Hacsak nem a régi Giuliára gondolsz a 60-as évekből)
Gondolom, hogy az újra gondolsz.
Nekem nem ilyen autóm van, viszont egy jó barátomnak igen, nekem is volt alkalmam vezetni, és még az első modellek közül vette, régen megvan neki. 110 ezer km belement már a 3 év alatt. Ez egy 2 literes benzines Q4 változat, 280 lóerő, 400+ nm (azt fejből nem tudom), nyilván megy mint a veszedelem, képzelheted, milyen a Quadrifoglio.
Szubjektív, hogy kinek mi a szép, de szerintem gyönyörű az autó, ez épp egy sötétkék példány, nagyon megnézik az emberek, a beltér dizájnja is olaszosan sportos, mégis elegáns.
Fenntartásra eddig semmi különösebb gond nem volt, visszatérő probléma, hogy a bluetooth kapcsolatot eldobja a telefonnal az infotainment rendszer néha ötpercenként, néha meg hetekig egyszer sem, szervizben mindig meg lett említve, sosem tudtak rá mit mondani. Ezen kívül semmi extra, kötelező karbantartás, de 3 év és 110 ezer km még csak megközelítőleg sem mondja el, milyen lesz az autó mondjuk 6 évesen és 200 ezer km után.
Lehetett hallani hibás tesztautókról már a megjelenéskor is, bár azok főleg a Quadrifoglio modellek közül kerültek ki.
Én annyit tudok mondani, hogy ültem elég sokat a legújabb 3-as BMW-ben, illetve 2016-os Mercedes C-osztályban is, az Alfa sokkal szerethetőbb mindkettőnél, van benne egy olyan különlegesség, ami ezekben egyáltalán nincs. Vezetni is nagyon jó, a futómű nyilván sportosra hangolt, de a BMW ezen a téren a maga németes módján ugyanezt tudja. Az infotainment rendszer a németekhez képest tényleg nehézkesebb és butább, az ergonómia sincs ott, és az anyagminőség is hibádzik itt-ott a két említett kocsihoz képest, de összességében ha én most ilyen autót keresnék, akkor is az Alfát venném, az összes kis apróság ellenére, amiben rosszabb a német konkurenciánál - megbízhatóságra a német prémiumok sem a legjobbak, ezen szerintem már nem múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!