Letakarom egy ronggyal a lampa burat akkor nem fog besargulni a napon?
Figyelt kérdés
2020. szept. 11. 02:44
1/5 anonim válasza:
Ha állandóan le lenne takarva, amikor nap éri, akkor persze megvédenéd az UV sugárzástól, de szerintem nagyon furcsa megoldás....
2/5 anonim válasza:
A nap UV sugárzásától nem fog besárgulni. De a benne dolgozó fényforrás (jellemzően izzó, bár mit tudom én, milyen lámpád van) is bocsáthat ki UV-t, amitől a műanyag lámpaburák öregednek. Úgyhogy ha ezt ki szeretnéd zárni, használat előtt belülről kell ronggyal kibélelni a lámpatestet, hogy ne érje az izzó UV-ja sem és biztosan szép marad a bura. Annyi csak a baj, hogy így nem fogsz látni, de nem tudhatom, ez nálad okoz-e fennakadást.
3/5 anonim válasza:
Ha több mint egy évtizeden keresztül minden nap takargatod, akkor valószínűleg kevésbé fog bemattulni. De megéri sok éven keresztül minden nap vesződni vele? Az autó használati tárgy, nem egy vitrinben tartandó kiállítási darab. Ha megsárgul, bemattul, fel kell polírozni, vagy csere. Szerencsére ezt csak ritkán kell megejteni. Egy évtizedben egyszer szerintem beleférhet.
Ronggyal való takargatásnak még az a hátránya, hogy ha több ezerszer rárakod, leveszed és mondjuk porszem volt alatta nem tökéletesen tiszta az autó, akkor meg azzal fogod lecsiszolni, összekarcolni és attól lesz matt.
4/5 anonim válasza:
Nekem 12 éve kora körül kezdett sárgulni. Lepoliroztam róla a mattulni kezdő réteget, kapott 3 réteg kétkomponensű UV-álló lakkot, azóta semmi baja. Most 18 éves. Ha esetleg pár év múlva meg kell ismételni, kibírom azt a fél délelőttnyi időtöltést, amivel ez a művelet jár. Még mindig jobban járok, mint te: ha egy percet számolok a rongyok fel-le rakására naponta, akkor évi 6 órát ezzel tökölsz, én meg 6-7 évente 2 órát töltök a polirozással, lakkozással.
5/5 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek a válaszokat :)
2020. szept. 12. 10:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!