Mennyire megbízható első autónak egy Opel F astra?
Fiatalabb évjáratúakat nézegetek ;2000 től.
Szerintetek egy mai fiatalnak mennyire jó kezdő autónak? 20-25 km re járásra , oda vissza 50 egy nap? Plussz itt ott a környéken a faluba ? Mennyire megbízható? Kell annyit szerelni, mint egy simsont ?
Nagyon sok belőle a munkásautó, amit már leéltek. Még több az olyan nem munkásautó, amit megvettek olcsón azzal, hogy "megy amíg megy", és egy forintot nem költöttek rá 5 éve.
Na, az ilyeneket kell elkerülni.
Ha találsz egy olyat, amit megbecsültek, karban volt tartva, és nem csak szartak rá mint egy szükségautóra, akkor egészen jó lehet, faék egyszerűségű technika ez már mai szemmel. Viszont sokkal autóbb, mint egy Swift.
Motorikusan nem nagyon van velük gond, bár a hengerfej vetemedés szinte "típushiba" az F-nél, de fillérekért javítható.
Ezen kívül én csak a kopó/kilóméter köteles alkatrészekre költöttem, pedig 160e+ kilómétert raktam a használtan vett F astrába.
És még mindig eladható volt.
Úgyhogy bátran, ha találsz egy jót.
Teljesen mindegy milyen kocsit veszel, ha volt előtted "gazdája".
Az előélet, karbantartás sokkal fontosabb, mint a típus vagy épp a km, akár a kor.
De azt tudnod kell, hogy minden kocsira költeni kell, miután megveszed. Ritka az a kocsi, amit hiba nélkül adnak el.
Az előttem szólókhoz csatkakozva: korrózió minden esetben ellenőrizendő!!!
Javítás nyomai a kasztnin, esetleg friss fényezés bizonyos esetekben árulkodó lehet, még akkor is, ha épp ott rozsda nem látszik.
Mindig, minden esetben hideg motorral, lehetőleg reggel, első indítás lehetőségével veszünk autót, ha a tulaj érkezés előtt indítja, az nálam vételt kizaró ok.
Ha esetleg nem értesz hozzá, vagy nem érzed biztosnak a tudásod a vásárláshoz, javasolt egy megbízható hozzáértő felkérése a vásárlás előtti átnézéshez (akár egy szerelő/szerviz meglátogatása a kocsival), persze ettől függetlenül lehetnek rejtett hibák.
Nem kihagyható alapelv : "braziltól" nem veszünk semmit!!!
Sok szerencsét, balesetmentes közlekedést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!